Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PS Ieronim la Denia Prohodului Domnului: 'Cuvântul Evangheliei poate să ne scoată din moartea păcatului și să ne aducă la lumina vieții și a Învierii'

Basilica.ro
PS Ieronim

„Cuvântul Evangheliei poate să ne scoată din moartea păcatului și să ne aducă la lumina vieții și a Învierii pe care Mântuitorul Hristos ne-a adus-o”, a afirmat Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul la Denia Prohodului Domnului.

Episcopul vicar patriarhal a oficiat denia vineri seara la Catedrala Patriarhală. În cuvântul său, a subliniat că această slujbă „este dragă tuturor ortodocşilor pentru că în acest spaţiu răsăritean s-a născut această sinteză extraordinară şi impresionantă care nu poate să nu zdruncine, nu poate să nu impresioneze orice suflet omenesc oricât ar fi el de împietrit”, potrivit basilica.ro.

Prohodul Domnului este momentul în care Fiul lui Dumnezeu întrupat gustă în locul nostru răsplata păcatului, care este moarte, a explicat el.

„El gustă răsplata păcatului pentru noi și în numele nostru, pentru ca ceea ce a pironit pe cruce să rămână legat pentru totdeauna și păcatul să nu mai producă moarte, pentru ca oamenii să se împace cu Dumnezeu”.

„Gustă moartea pentru ca toți cei ce au murit până în acel moment și cei care vor gusta cu trupul moartea din interiorul și din natura lor să se poată bucura prin el care va desființa deodată cu păcatul și moartea, să se poată bucura de Viață, căci El este începătură a vieții, dătătorul de viață”.

„Mai presus de acestea nu numai că este cel care șterge păcatul, dar este și acela care ne împărtășește cu ceea ce Dumnezeu a așezat ca o taină în sufletul omului, în ființa omului, dorința de nemurire, să depășească frontierele lumii acesteia, care de multe ori este presărată cu mai multe suferințe, necazuri, greutăți, decât cu bucurii”, a afirmat Preasfinția Sa.

”Dumnezeu cheamă la mântuire orice suflet

„Și pe cel care este răzvrătit, și pe ce cel care este necredincios, necunoscător, păcătos. Dumnezeu nu are vreo piedică în a iubi și a chema pe cineva. Dumnezeu iubește pe toți oamenii deopotrivă și îi cheamă pe toți la mântuire”.

„Toți sunt chemați. Nu numai în aceste zile să vină, ci în orice zi. Să bată la ușa unei biserici, la ușa unei mănăstiri, să caute un părinte duhovnicesc până îl găsesc, pentru că dacă îl vor găsi și vor discuta vor fi discuta cu el vor fi ca și când ar cina cu Hristos și Hristos va cina cu ei”.

„Vor găsi poate răspunsuri la întrebările lor, vor găsi încurajări la neputințele lor, vor găsi, cu siguranță, dezlegarea păcatelor lor, speranță de mântuire, posibilitatea cuminecăturii”, a îndemnat Părintele Episcop.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.