Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PS Ieronim Sinaitul explică legătura dintre cei zece leproşi și Sfântul şi Dreptul Iov

Basilica.ro
PS Ieronim

În predica din Duminica a 29-a după Rusalii, Episcopul vicar patriarhal Ieronim Sinaitul a prezentat legătura dintre cei zece leproşi cu Sfântul şi Dreptul Iov, mult răbdătorul, informează Basilica.ro.

Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul a făcut trimitere la îndemnul Sfântului Apostol Pavel, Daţi mulţumire pentru toate, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, întru Hristos Iisus, pentru voi (I Tesaloniceni 5:18), afirmând că primele cuvinte din versetul biblic au „o referire generală”, în care este este inclus şi cazul Sfântului Iov.

„Iov, cel care s-a bucurat în vechime de multe daruri, de multă bogăţie, de o familie frumoasă, de o viaţă fericită, aducea mulţumiri lui Dumnezeu”.

„Iar când a căzut nenorocirea peste el de şi-a pierdut fiii, şi-a pierdut averea, el, asemenea leproşilor, ajuns să fie bolnav şi în suferinţă, nu a părăsit starea sa de mulţumire, ci în continuare mulţumea lui Dumnezeu, zicând Domnul a dat, Domnul a luat; fie numele Domnului binecuvântat! (Iov 1:20)”.

„Sfântul Iov este o pildă pentru noi”, a continuat ierarhul. „Observăm în viaţa noastră că uneori sunt oameni fericiţi, care se bucură de multe în viaţa aceasta şi aduc mulţumire lui Dumnezeu şi în acelaşi timp sunt oameni care sunt în suferinţă şi aceştia trebuie să fie în stare de mulţumire: şi cei care sunt la bine şi cei care sunt la rău”.

Citește și: VIDEO Rareș Bogdan îi cere DEMISIA lui Ludovic Orban: 'Trebuia să-și dea demisia din poziția de președinte de partid'

PS Ieronim Sinaitul a explicat că asemenea poruncii iubirii vrăjmaşilor, dată de Mântuitorul Iisus Hristos, şi mulţumirea la bine şi la rău „ni se va putea din punct de vedere raţional greu de împlinit”.

„Dar vom vedea că sunt alte raţiuni în viaţa noastră şi nu în zadar Sfântul Apostol Pavel ne spune să mulţumim pentru toate lui Dumnezeu în Iisus Hristos”, a asigurat Părintele Episcop.

„Cei care sunt drepţi cum a fost Iov, dacă sunt în suferinţă, dacă sunt mulţumitori lui Dumnezeu le este cale de virtute şi răsplată veşnică”.

„Iar cei care sunt în stare de bunăstare, dacă mulţumesc lui Dumnezeu, ei se pot bucura de darurile lui Dumnezeu şi pot să progreseze şi mai mult în calea binelui sufletesc”, a menţionat Episcopul vicar patriarhal.

„Este indicat ca noi să fim într-o stare de mulţumire”, a îndemnat PS Ieronim Sinaitul.

Ierarhul a oficiat duminică Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală din Capitală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.