Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PS Ignatie la îmormântarea unui preot: Nu suntem veșnici. Să avem desaga sufletului plină cu fapte bune!

doxologia.ro
ignatie

„Nu suntem veșnici. Este foarte important să avem desaga sufletului plină cu fapte bune, cu lumină și dragoste. Pe acestea le vom duce cu noi”, a spus PS Ignatie joi, 21 ianuarie 2021, la înmormântarea părintelui Mihai Căpriță, fost paroh al Parohiei „Sfinții Voievozi” din Bârlad, informează Basilica.ro.

„Nu vom lua nimic din această lume, oricât ne-am consuma pentru cele pământești. Luăm cu noi ceea ce am împărtășit sufletește cu cei de lângă noi. Rămâne în urma noastră imaginea faptelor bune. Când moare cineva noi nu spunem câtă avere a avut, cât de inteligent a fost, ci spunem cât de bun a fost, câte fapte frumoase a făcut, câtă dragoste și sensibilitate a avut. Pe acestea le ducem în veșnicie”.

Citește și: SURSE Fostul prim-ministru Tăriceanu începe PELERINAJUJL la DNA-A pus pe masa procurorilor bunuri pentru acoperirea sechestrul de 800.000 dolari pus de Direcție

Episcopul Hușilor a recomandat cugetarea la propriul nostru sfârșit: „Să nu ne gândim că moartea nu este pentru noi”.

„Avem nevoie de trezvie, de mai multă atenție pentru cum ne trăim viața, pentru cum încercăm să facem mai mult pentru suflet. Noi ne lăsăm hipnotizați de tot ce ține de această lume, iar această stare nu ne ajută să avem deschidere înspre cele spirituale. Noi avem nădejde că moartea nu este ultima realitate. Hristos ne încredințează că moartea este doar mutare într-un alt plan de existență, veșnică, de comuniune cu Dumnezeu”.

Preotul înmormântat joi la Bârlad a avut 34 de ani de slujire la altar. Episcopul Hușilor l-a caracterizat drept „un om entuziast, dezinvolt, bun și inteligent”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.