Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PS Nestor, Episcopul ales al Devei și Hunedoarei, în Pastorala de Crăciun: 'Să ne deschidem inima și să trăim mai mult pentru ceilalți decât pentru noi înșine'

basilica.ro
Nestor Dinculeană

În prima sa scrisoare pastorală de Crăciun, Episcopul ales al Devei și Hunedoarei, vorbește de încercările cu care se confruntă societatea contemporană.

„În acest context, marcat vizibil de înstrăinare, de dezbinare și de deznădejde, omenirea este chemată să primească din nou mesajul plin de optimism și de speranță al Nașterii lui Hristos pe pământ, un eveniment de o actualitate permanentă, care, întregit de lucrarea Mântuitorului prin Cuvânt, Faptă, Patimă, Moarte și Înviere, vine să ne descopere adevăratul sens al existenței noastre: că nașterea pe pământ, în trup, este bucuria vieții vremelnice, iar nașterea de pe pământ în cer, prin moarte, este bucuria vieții veșnice”, conform basilica.ro.

„În fața unui asemenea mesaj, viața și moartea capătă un înțeles unic și indivizibil, constituind o cale pe care o parcurgem indiferent de voința noastră, dar a cărei destinație ne este la îndemână prin iubirea de oameni a Dătătorului de viață oferindu-ne libertatea alegerii trăirii vremelniciei în perspectiva veșniciei”, a subliniat Preasfinţitul Părinte Nestor.

Ierarhul argumentează că faptele de binefacere și sacrificiu trebuie să aibă ca fundament jertfa lui Hristos pentru lume, izvorâtă din iubire. Altfel, toate lucrările omenești dobândesc un caracter limitat.

„În aceste vremuri de restriște, când omenirea are nevoie de dragoste, de unitate și de solidaritate, de ce între oameni există atâta neîncredere și suspiciune? Când binefacerea și sacrificiul pentru celălalt nu mai au ca fundament Jertfa lui Hristos pentru lume, izvorâtă din dragoste, toate lucrările omenești capătă un caracter limitat și vremelnic; doar în tainica înțelegere a Cuvântului lui Dumnezeu faptele omului capătă sens și valoare, devenind proiecții pentru veșnicie”.

„Praznicul Nașterii Domnului ne cheamă și în acest an să ne deschidem inima și să trăim mai mult pentru ceilalți decât pentru noi înșine, să fim mai iubitori, mai iertători, mai atașați unii de ceilalți, să prețuim momentele de comuniune și de bucurie cu cei dragi și, totodată, din beneficiari să devenim binefăcători înțelegând mesajul real al sărbătorilor, peisaj în centrul căruia trebuie să fie mereu prezent Hristos”.

Preasfințitul Părinte Nestor a amintit de bucuriile și încercările cu care Episcopia Devei și Hunedoarei s-a confruntat în ultimul an.

„Anul 2021 a fost, pentru Episcopia Devei și a Hunedoarei, unul marcat de evenimente unice, care au provocat stări de trăire spirituală diametral opuse în sufletele clericilor și ale credincioșilor hunedoreni”.

„Nimic nu avea să prevestească atunci momentul tragic petrecut în luna octombrie și care ne-a întristat profund inimile, când vrednicul de pomenire ierarh, Preasfințitul Părinte Gurie Georgiu, primul episcop al Devei și al Hunedoarei, a plecat la cele veșnice, căzând pradă bolii care a înspăimântat întreaga lume și care, iată, nu ne-a ocolit nici pe noi, răpindu-le prea devreme hunedorenilor pe blândul și pe bunul lor păstor”.

„Păstrând vie în inimile noastre amintirea păstorului nostru drag, care ne-a iubit părintește și ne-a purtat cu atâta dragoste în rugăciune înaintea lui Dumnezeu pentru a ni se împlini cererile, fiecare dintre noi să îl rugăm pe Dumnezeu ca, la nașterea Sa de pe pământ în cer, să îl odihnească în corturile sfinților întru Împărăția Sa, ca de acolo să ne fie pe mai departe mijlocitor și rugător înaintea Tronului Preasfintei Treimi”, a adăugat Episcopul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.