DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

PS Sebastian, celor ce spun că nu mai există demonizați: Ce sunt, atunci, patimile care ne paralizează voința?

Reflectând asupra textului evanghelic din duminica trecută (Vindecarea demonizatului din Ținutul Gherghesenilor) Episcopul Sebastian al Slatinei explică de ce problema celor posedați de diavoli este încă actuală, potrivit basilica.ro.

„La o primă lectură, evanghelia de astăzi ar putea părea inutilă și inactuală”, precizează ierarhul. „Păi ce, mai sunt demonizați azi?! – se întrebă unii, cu nedisimulată uimire. Chiar, oare nu mai sunt demonizați astăzi?!”.

„Ce sunt, atunci, patimile de tot felul, care ne paralizează voința, posedându-ne într-atât de mult, încât ajungem să spunem: Nu pot să scap de slăbiciunea aceasta! Am încercat, dar, nu pot să mă las de: alcool, tutun, droguri, desfrânare etc”.

Citește și: Traian Berbeceanu: ‘Bucureștenii au înțeles și știu că măsurile sunt în sprijinul lor și sunt respectate’

„Ce sunt slăbiciunile acestea, pe care Biserica le cataloghează drept păcate capitale – necredința, deznădejdea, ura, hoția, lăcomia, mândria, lenevia, mânia ș.a.m.d. – în care ne complacem ca într-o a doua natură, dacă nu tot niște demoni care pun stăpânire pe noi și ne înrobesc până la dezumanizare?”, spune părintele episcop.

„Ce dacă nu ne provoacă spasme și convulsii fizice, ca demonizatului din evanghelie! Ne provoacă, însă, ne-simțire și ne-putință de a mai fi oameni integri și creștini buni”, explică Episcopul Slatinei.

„Dacă demonizarea clasică era clară pentru toată lumea și impunea o exorcizare general acceptată, acești demoni care ne posedă pe noi astăzi sunt parșivi, luând chipul normalității, al obișnuinței și al comun-ității – ceea ce este cu atât mai grav!”.

„În cele din urmă demonizatul din Gherghese s-a tămăduit, pentru că demonizarea lui era recunoscută și asumată, pe când a noastră?”, se întreabă PS Sebastian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.