Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PS Siluan la hramul Catedralei din Giula: Sfântul Nicolae nu s-a lăsat biruit de greutățile vieții

basilica.ro
PS Siluan

Episcopul Siluan al Ungariei a vorbit la hramul Catedralei Episcopale din Giula despre virtuţile sfântului ocrotitor, notează Basilica.ro.

„Crescut de mic în dreapta credință și rămas orfan de ambii părinți, de la fragedă vârstă, în urma unei maladii necruțătoare, sau ciume, care i-a răpit pe amândoi, la puține zile, unul după celălalt, Sfântul Nicolae nu se lasă biruit de greutățile vieții și își găsește rostul în slujirea lui Dumnezeu, prin viața monahală și în slujirea aproapelui, prin tot ceea ce face ca Ierarh al Mirelor Lichiei și Următor al lui Hristos, care a înțeles să se roage și să se jertfească neîncetat pentru turma duhovnicească ce îi fusese încredințată spre arhipăstorire”.

„Dar lucrul care îi marchează cel mai tare viața și amintirea sa, în memoria lumii creștine și nu numai, până în ziua de astăzi, este dragostea și bunătatea sa, care l-au scos în evidență ca pe un mare dăruitor, binefăcător și ajutător al celor care l-au cunoscut în timpul vieții, dar care l-au chemat în ajutor și după plecarea sa din această lume”.

„De aceea, sărbătoarea sa rămâne reprezentativă pentru creștinii din toate timpurile, mici și mari”, a spus Preasfinţitul Părinte Siluan.

La eveniment au luat parte credincioși români din Giula și împrejurimi, un grup restrâns de elevi și cadre didactice de la Liceul Românesc „Nicolae Bălcescu” din Giula și oficialități sau conducători ai unor instituții românești din Ungaria.

Un grup de elevi de la Școala Generală Românească din Giula au evidenţiat viața și virtuțile Sfântului Ierarh Nicolae, printr-o serbare care a avut loc în continuarea Sfintei Liturghii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.