Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD a fost surprins de victoria la CCR: 'Vom vedea conduita de urmat'

PSD2

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a anunțat că PSD va decide strategia privind subiectul interzicerii cumului pensiei cu salariul după ce va fi publicată motivarea CCR pe decizia de neconstuționalitate a modificării OUG 114 prin procedura asumării răspunderii de către Guvern.

„Vom vedea când apare motivarea în Monitorul Oficial. Vom vedea conduita de urmat în mod concret în momentul în care Curtea va motiva decizia. Ce atitudine vom avea pe fiecare text în parte vom vedea după motivarea Curții și la dezbaterea din Camera Deputaților”, a declarat Robert Cazanciuc, miercuri, la Parlament.

Citește și: Victor Ponta iese la rampă: `Ura față de PSD e suficientă ca și combustie pentru a acoperi orice rău făcut de guvernul PNL”!

Întrebat dacă PSD va susține o lege care ar interzice cumulul pensiei cu salariul, Cazanciuc spune că așteaptă să vadă conținutul unui astfel de act normativ.

„PSD va susține că România nu își permite să nu aibă la buget miliarde de euro prin cadouri făcute marilor companii. O să vedem la Camera Deputaților, când va ajunge acest proiect de act normativ, ce decizie va lua partidul pe celelalte dispoziții”, a răspuns explicat senatorul PSD.

Citește și: Consilierul Olguței Vasilescu răstoarnă spusele ministrului Muncii: Se trimit deja de ani de zile

Referitor la eliminarea pensiilor speciale, Robert Cazanciuc spune că proiectul PSD referitor la acestea va fi trecut pe lista de priorități.

„PSD susține eliminarea pensiilor speciale. PSD a avut un proiect mai bun decât PNL în care se spunea că trebuie impozitat orice venit peste venitul președintelui României, ca fiind cel mai înalt funcționar public. A fost o prioritate acel proiect, a fost votat de toată lumea. Probabil colegii de la Cameră, unde se află în acest moment, o să-l introducă din nou pe lista de priorități”, a conchis social-democratul.

Citește și: Guvernul Orban răsuflă ușurat! Marcel Ciolacu este îngrijorat: `S-a deschis o cutie a Pandorei`

CCR a admis, miercuri, sesizarea formulată de PSD privind angajarea răspunderii de către Guvern pe proiectul de lege care modifică ordonanța de urgență nr. 114/2018. Astfel, actul normativ care schimbă prevederilor OUG 114 e neconstuțional.

„În argumentarea soluţiei, Curtea a reţinut că nu au fost respectate condiţiile constitituţionale referitoare la procedura angajării răspunderii Guvernului şi, în consecinţă, a admis criticile de neconstituţionalitate extrinsecă formulate”, a transmis Curtea Constuțională, miercuri, într-un comunicat de presă.

Citește și: Decizie șoc! Traian Băsescu revine mai puternic

PSD a sesizat CCR, în luna decembrie a anului, în legătură cu modificarea OUG 114 pe care și-a asumat Guvernul răspunderea. Textul face referire atât la forma proiectului, respectiv faptul că există deja un proiect în Parlament cu același obiect, cât și la fond - interzicerea cumulului pensiei cu salariul.

Printre modificările OUG 114/2018 se numără și prorogarea, cu un an de zile, a termenului de intrare în vigoare a pensiilor speciale pentru primari.

Citește și: Victor Ponta iese la rampă: `Ura față de PSD e suficientă ca și combustie pentru a acoperi orice rău făcut de guvernul PNL”!

Măsurile din proiectul de lege pe care Guvernul și-a asumat răspunderea au fost preluate și adoptate printr-o ordonanță de urgență care modifică OUG 114.

Senatul a respins, luni, în calitate de prim for sesizat, ordonanța de urgență a Guvernului 1/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative, mai exact care modifică prevederi din OUG 114/2018.

Citește și: Consilierul Olguței Vasilescu răstoarnă spusele ministrului Muncii: Se trimit deja de ani de zile .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.