Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD a pus gând rău Codului de Procedură Penală: Corupţii să nu mai fie arestaţi preventiv - DOCUMENT

psd

Social-democraţii insistă pe modificarea Codului de Procedură Penală. Un grup de senatori PSD au pregătit un proiect de lege care ar duce la scutirea politicienilor corupţi de încătuşare, aducere cu mandat sau arest preventiv. Arestul preventiv, denumit "arest sever", ar putea fi aplicat doar pentru infracţiunile violente, pentru trafic de droguri sau terorism.

Proiectul de lege prevede modificarea legii 135/ 2010 privind Codul de Procedura penală şi nu a fost depus încă în Parlament. Potrivit Hotnews, modificările încep cu articolul 202, referitor la "scopul, condiţiile generale de aplicare şi categoriile măsurilor preventive."

În locul arestului preventiv, pentru infracţiunile de corupţie s-ar putea dispune doar arest la domiciliu, iar inculpatul şi-ar putea alege să stea în arest în alt loc decât cel în care are domiciliul stabil.

Proiectul prevede că inculpatul nu este încătuşat în nici o împrejurare, cu excepţia celor cercetaţi pentru infracţiuni comise prin acte de violenţă, a celor care s-au sustras urmăririi penale, precum şi a inculpaţilor care s-au opus măsurii dispuse.

Legea Pentru Modificarea Codului de Procedura Penala

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.