Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD a reuşit să se raporteze cu o oarecare încredere la viitorul apropiat

revista presei

Romania Libera:

Învins de Traian Băsescu, atunci când acesta din urmă a rezistat şi celei de-a doua suspendări, învins de public la prezidenţiale, atunci când acesta din urmă a respins cu putere manevrele nedemocratice de cenzurare a dreptului fundamental al diasporei de a vota, pus cu botul pe labe de partenerii strategici ai României ori de câte ori a dus derapajul pe noi culmi, PSD a reuşit totuşi să se menţină la guvernare şi să-şi păstreze agresivitatea.Iar dincolo de asta, să se raporteze, din nou, cu o oarecare încredere, la viitorul apropiat. Un viitor apropiat definit de două borne principale - alegerile locale din primăvară, respectiv scrutinul parlamentar din toamna lui 2016 - şi de una fundamentală - modificarea legislaţiei penale astfel încât armata lui Ponta să obţină garanţii perene că amicilor politici de azi li se vor adăuga noi amici mâine. Cu cât aceşti amici vor fi mai mulţi - că la vedere, că doar în culise - cu atât cresc şi şansele de reuşită. Pentru asta, PSD va utiliza la maximum resursa esenţială de care dispune în acest moment - guvernarea... Filmul prost care rulează azi pe ecrane şi-i poate trece în generic şi pe cei care ar fi trebuit să-i facă imposibilă apariţia. În acest sens, parlamentarii opoziţiei şi preşedintele ţării însuşi se pot, liniştit, pregăti pentru decontarea unei facturi uriaşe. Impotenţa pe care au dovedit-o în primele luni ale lui 2015 nu este doar ruşinoasă, ci de-a binelea periculoasă, asta dacă avem în vedere faptul că administrarea unei ţări nu are a face doar cu prezentul, ci mai ales cu perspectiva. Or, având în vedere prezentul, oare cum se anunţă a fi perspectiva? Cand nu tac, co-preşedinţii PNL injectează în poziţionările lor o notă splendidă de searbăd. Guvernul din umbră pur şi simplu nu se aude, de altfel nici n-ai idee dacă el mai există. Iar preşedintele ţării, ei bine, preşedintele ţării ne sugerează de zece ori pe zi că şi-a găsit sensul existenţial într-o pasivitate nedemnă şi foarte vecină cu autismul. Îl înţeleg cumva pe Victor Ponta. Omul simte că un tren ca ăsta nu va mai prinde veci, prin urmare turează la maximum motoarele care, pe zi ce trece mai accelerat, duc România înapoi. Pas cu pas, ţara se duce naibii.

Evenimentul Zilei:

În anul 2015, lansarea unei noi echipe de conducere la Institutul Cultural Român înseamnă revenirea pe scenă a unor personaje profund poluate de regimul comunist. O restauraţie care te umple de silă şi revoltă... Toate lichelele comunismului au acaparat cu tupeu societatea şi ne-au distrus şansa unui viitor decent, într- o ţară civilizată. Asta a fost în 1990. Acum suntem în 2015 şi vedem cum aceleaşi lichele ne parazitează ca nişte lipitori şi ne târăsc înapoi în mlaştina puturoasă în care se simţea atât de bine toată piramida de şmecheri din vârful căreia tovarăşul Iliescu organiza mineriade.Lichelele comunismului s-a dovedit infinit mai cinice şi pragmatice decât îşi putea imagina oricine în 1990. Ne-au furat revoluţia, ne-au ucis speranţele şi ne-au confiscat viitorul cu sânge rece, fără nicio remuşcare.

Hotnews:

Varianta finala si revizuita a Master Planului General de Transport (MPGT), impreuna cu Strategia de Implementare a proiectelor - documentul cheie are stabileste proiectele prioritare si cand se fac ele - a fost transmisa de catre Ministerul Transporturilor la Comisia Europeana. Autostrada Sibiu - Pitesti este, in sfarsit, pusa in capul listei de proeicte prioritare cu un orizont de realizare incepand cu anul 2017. Ca un element de remarcat, toate proiectele de infrastructura rutiera sunt propuse a fi realizate prin mixul de fonduri europene - buget - imprumuturi externe, inclusiv Comarnic - Brasov, desi "formal" este trecut ca PPP. Moldovei ii se acorda o prioritate sporita pana in 2020 prin autostrazile Tg Neamt - Iasi - Ungheni si Bacau - Pascani, precum si prin drumul expres Bacau - Buzau - Ploiesti."In cele aproximativ 1.000 pagini, documentul prezinta atat proiectele de infrastructura, cat si strategia de implementare a acestora pe cele doua perioade de programare 2014-2020 si 2020-2027. Actuala varianta a  MPGT este rezultatul negocierilor pe care Ministerul Transporturilor le-a avut cu expertii Comisiei Europene si va fi prezentata Comisiilor de transporturi din Senat si Camera Deputatilor in cursul saptamanii viitoare. De asemenea, in ultima saptamana a lunii mai este programata la Bruxelles o noua intalnire intre specialistii  Ministerului Transporturilor si expertii Comisiei Europene pentru discutii finale asupra documentului", informeaza Ministerul Transporturilor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.