Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD acuză o lipsă de patriotism a premierului: 'Echivalează cu un act de trădare'

Twitter
romania drapel steag tricolor

Deputatul PSD Corneliu Buicu spune că este „revoltător” faptul că președintele Ungariei nu a primit nicio replică după ce a comparat de față cu premierul Florin Cîțu pierderea Transilvaniei cu ocuparea Crimeii de către ruși.

„Premierul Cîțu nu e doar penal și țepar ci și un laș incult, fără nicio urmă de patriotism. Este revoltător și inadmisibil pentru un premier al României să asiste impasibil la discursul președintelui Ungariei, care, într-o reuniune internațională, compară anexarea Crimeii de către Rusia cu pierderea Transilvaniei de către Ungaria. La fel de intolerabilă și rușinoasă este lipsa de reacție a ministrului de Externe român, care era prezent la summitul de la Kiev, dar și a președintelui Iohannis. În lipsa unei reacții oficiale, în lumea diplomatică, se consolidează neadevărul că Ungariei i s-ar fi luat, pe nedrept, Transilvania”, a scris Buicu pe Facebook.

Potrivit acestuia, lipsa de reacție a lui Cîțu „echivalează cu un act de trădare”.

„Funcția pe care o ocupă îi impunea lui Cîțu să dea replică și să reafirme adevărul istoric, acela că unirea de la 1918 a Transilvaniei cu României este rezultatul voinței unanime a românilor, consemnată în rezoluția oficială a Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918 la care au participat 1228 de deputați-reprezentați au tuturor regiunilor transilvane. Iar apoi acest act de voință populară națională a fost recunoscut în tratatele internaționale – inclusiv în Tratatul de pace de la Versailles de după primul război mondial. Nu poate fi nicio comparație cu anexarea prin forță a Crimeii de către Rusia, contestată și nerecunoscută oficial de nicio o țară democratică. Asta era necesar să afirme clar și răspicat Cîțu, ca premier și ca român. Să apere interesul național! A tăcut, ori pentru că nu știe istoria noastră ori pentru că nu-i pasă. Și astfel dovedește că este nu doar penal și țepar ci și un laș fără pic de patriotism și cultură”, mai spune social-democratul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.