Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD Brăila a contestat în instanţă legalitatea listelor depuse de PNL cu candidaţii la CJ, CLM, Primăria municipiului şi preşedinţia CJ

PSD
PSD sigla

PSD Brăila a contestat în instanţă legalitatea listelor cu candidaţii la Consiliul Judeţean, Consiliul Local Municipal, la Primăria municipiului şi la preşedinţia CJ depuse de PNL şi de Alianţa PNL-Brăila Nouă, termenul de judecare a contestaţiei fiind fixat pentru vineri, 21 august.

Social-democraţii susţin că, atât timp cât candidaţii la preşedinţia CJ şi la Primăria municipiului sunt asumaţi de Alianţa PNL-Brăila Nouă, şi listele de semnături pentru susţinerea acestor candidaţi ar fi trebuit să fie asumate tot de respectiva alianţă, ceea ce nu s-a întâmplat, pe unele liste figurând separat PNL, iar pe altele Brăila Nouă, partide care fac parte din noua structură special creată pentru alegerile locale din acest an, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Liviu Dragnea, în instanță:’Am fost trimis la pușcărie total nevinovat. Pe fond, am fost trimis la închisoare de un complet nelegal’

Preşedinte PNL Brăila, Alexandru Dănăilă Zaharia, susţine într-un comunicat dat publicităţii că aceste contestaţii depuse de PNL nu sunt decât "nişte gesturi disperate, conduse de frica dobândită în urma minciunilor şi incompetenţei cu care ne-au obişnuit, din nou, în acest mandat".

"În contextul ultimelor evenimente, prin care PSD a contestat candidatura lui Cătălin Boboc la preşedinţia Consiliului Judeţean, precum şi lista de consilieri judeţeni ai PNL Brăila, candidatura la primăria municipiului a lui Lucian Căprariu, dar şi lista de consilieri locali municipali, nu ne demonstrează nimic altceva decât faptul că PSD-ul nu se dezminte de metehnele trecutului, continuând seria atacurilor mişeleşti la adresa PNL", a declarat Dănăilă, într-un comunicat de presă remis joi.

Liderul PNL Brăila a spus că termenul de judecată în acest caz a fost stabilit pentru vineri, 21 august, la ora 10,00, şi a precizat că are încredere în instanţele de judecată că "vor analiza cu responsabilitate această contestaţie nefericită a PSD-ului, care nu denotă nimic altceva decât slăbiciune şi un nivel crescut de laşitate".

Citește și: Lovitură pentru Viorel Cataramă! Biroul Electoral Central i-a invalidat candidatura la Primărie

"Ne-au minţit de atâtea ori în faţă, în cadrul şedinţelor publice de Consiliu Local Municipal şi Consiliu Judeţean, încât s-au gândit, de ce nu ar mai minţi, încă o dată şi în faţa instanţei. Le recomand iniţiatorilor acestui demers să-şi asume eşecul administrativ din ultimii 4 ani şi să renunţe la a se mai folosi de tot felul de tertipuri prin care nu doresc nimic altceva, decât a muta atenţia de pe dezastrul pe care l-au provocat în Brăila. Citind documentele, am realizat cât de neserioasă este această acţiune încât, deşi a fost trecut numele preşedintelui PSD, Ion Rotaru, a fost semnată şi asumată de către o altă persoană, probabil încercând să evite penibilul situaţiei. Le transmit pe această cale celor de la PSD, că a trecut vremea minciunilor, a blaturilor, a combinaţiilor, a presiunilor şi ameninţărilor, a şantajului, mai pe scurt, a unui sistem PSD-ist antidemocratic instaurat şi predat de către Dragnea în fiecare filială, şi a venit momentul în care doar cetăţenii prin vot pot stabili cine va administra oraşul şi judeţul", a completat Dănăilă.

Din partea Alianţei PNL-Brăila Nouă, pentru preşedinţia Consiliului Judeţean candidează fostul prefect al judeţului, Cătălin Boboc (PNL), iar pentru Primăria Brăila, fostul consilier local independent, Lucian Căprariu (Brăila-Nouă).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.