Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD caută soluții pentru accesul pacienților cronici în spital. Raed Arafat și Cseke Attila, chemați în Parlament

PSD
PSD sigla

PSD cere convocarea Birourilor Permanente Reunite ale Senatului și Camerei Deputaților pentru a fi găsită o soluție de a se permite accesul pacienților cu boli cronici în spitale. Sunt chemați la discuții și șeful DSU, Raed Arafat, precum și ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

PSD transmite că ordinul nr. 9490 din 4 octombrie 2021 privind instituirea unor măsuri necesare la nivelul unităților sanitare publice cu paturi pentru combaterea pandemiei de COVID-19, emis de Raed Arafat, în calitate de comandant al Acțiunii, și avizat de ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, restricționează accesul pacienților cu boli cronice la serviciile medicale spitalicești, lucru care s-a dovedit, anul trecut, a provoca și mai multe decese.

Social-democrații atrag atenția că Ordinul contravine art. 34, alin (1) din Constituția României, potrivit căruia „Dreptul la ocrotirea sănătății este garantat” și arată că, anul trecut, măsuri cu caracter similar inițiate de Guvern „au condus la dublarea numărului de decese înregistrate pe perioada aplicabilității acestora”.

De asemenea, social-democrații mai spun că actul de guvernare este limitat, ca urmare a retragerii încrederii Guvernului.

Astfel, grupul parlamentar al PSD din Camera Deputaților solicită convocarea de urgență a Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, pentru a dezbate situația, împreună cu reprezentanți ai asociațiilor pacienților, ai Consiliului Național pentru Siguranța Pacienților și ai Colegiului Medicilor din România, precum și cu președinții comisiilor de specialitate din Senat și Camera Deputaților, respectiv prof.dr. Adrian Streinu-Cercel și dr. Nelu Tătaru. Sunt chemați la discuții și ministrul interimar Cseke Attila și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.