Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD confiscă ideea PER și duce proiectul în derizoriu

per.ro
sigla PER - Partidul Ecologist Roman

Încă din 2012 președintele Partidului Ecologist Român, Dănuț Pop vorbea despre înființarea unui sistem de centre cu produse românești, colectate de la gospodăriile producătorilor români, la nivel local și județean. http://www.opiniatimisoarei.ro/interviu-cu-danut-pop-presedintele-partidului-ecologist-roman-agricultura-este-singura-ramura-care-poata-salva-romania-din-dezastrul-in-care-este/22/08/2013?fbclid=IwAR0rkJ8jnJ94t-SAS_BbUovyX_gNg5jh5lLkFJ70Sp8JF6rDRsxuKIR2InA

Guvernul PSD copiază (ca de atâtea ori) proiectele PER, dar de această dată, îl copiază prost, distrugând chiar esența acestui proiect. Demagogia cu magazine ce vor face concurență marilor supermarketuri ne arată că mentalitatea comunistoidă este încă prezentă în partidul social- democraților. Trăim într-o societate competițională, nu mai trăim pe vremea când vânzătorul de la aprozar era milionar că vindea pe sub tejghea. Demonizarea celor ce au investit sute de milioane de euro în marile supermarketuri este doar o ''gargară'' electorală. Doar PER are un program realist, program ce ar ajuta cu adevărat micii producători români. Mai mult, Partidul Ecologist Român nu va intra niciodată în lupte fără rost, cu firme ce dau salarii la zeci de mii de români, doar pentru că demagogia PSDistă o cere.

Proiectul PER nu dorește să concureze în mod distructiv cu magazinele existente, PER dorește să ofere o alternativă reală micilor producători români ce nu pot să își vândă produsele în sistemul marilor lanțuri alimentare sau în marile piețe ce sunt controlate de grupuri de interes, care nu au vreo legătură cu adevărații producători agricoli din România.

Citește și: Sorina Pintea va fi audiată marți în Comisia pentru abuzuri a Camerei Deputaților

Când cineva va încerca să concureze cu marile companii ce dețin lanțurile alimentare, va ajunge cu stupoare la concluzia că va trebui să aibă costuri asemănătoare, deoarece, ca să ai o clădire în care să faci un supermarket, va trebui să construiești/ închiriezi/ cumperi clădirea, va trebui să ai angajați plătiți bine (că doar sunt români, nu ?), va trebui să aduci marfă iarnă, vara, să ai obligatoriu produse alimentare din România dar, ce te faci când vine iarna și în țara noastră nu se mai produce mare lucru, din cauza temperaturilor?! Închizi magazinele sau imporți marfă din străinătate? Apoi, ca să strângi produsele de la producători, va trebui să construiești o infrastructură care implică costuri foarte mari, deoarece micii producători nu au posibilitatea să își transporte marfa, iar în final, toate aceste costuri se vor regăsi în prețul de la raft. Chiar dacă plecăm de la ideea că Statul nu va dori să facă profit, se va observă că prețul va fi același sau chiar mai mare decât cel al marilor companii.

Înființarea așa- numitei Case de Comerț Agroalimentar UNIREA și poziționarea anti-supermarketuri este o idee falimentară, gândită să reînvie defunctele și de tristă amintire APROZAR și ALIMENTARĂ. Baza de pornire și ideea bună au fost distruse în proiectul PSD-Daea căci, Partidul Ecologist Român propusese ca centrele de preluare a produselor agricole și fabricile de prelucrare tradițională să fie în proprietatea unei asocieri dintre primăria locală și asociația de producători zonală din UAT-ul respectiv.

Mitomani recunoscuți, se pare că PSDiștii se joacă încă o dată cu speranțele românilor și își continuă sportul preferat: CHELTUIREA INUTILĂ ȘI FRAUDULOASĂ A BANILOR PUBLICI!, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.