Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD deschide portița pentru renegocierea ministerelor

gov.ro
Guvern

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat joi, într-o conferință de presă, întrebat despre un eventual schimb de ministere la rotația premierilor, că protocolul „poate fi îmbunătățit” dacă partidele semnatare doresc acest lucru „pentru buna funcționare a Guvernului”, în contextul discuțiilor neoficiale privind o reconfigurare dincolo de prevederile protocolului de guvernare.

  • „Pot sa-mi dau cu parerea ca prim-vicepresedinte. Avem un acord semnat in urma cu un an si ceva. Acel acord spune diverse lucruri. De acolo se pleaca. Daca in schimb se va considera de toata partile semnatare a acelui protocol ca poate fi imbunatatit acel protocol semnat in 2021, daca vor considera si PSD si PNL si UDMR si minoritatile ca poate fi imbunatatit pentru buna functionare a Guvernului, acest lucru poate fi facut. Dar deocamdata plecam de la acel protocol”, a afirmat Grindeanu.

Schimb de ministere

Pe 25 mai 2023, actualul premier Nicolae Ciucă (PNL) ar urma să demisioneze, acesta fiind înlocuit de social-democratul Marcel Ciolacu. Pe lângă rotația premierilor, o premieră în politica românească, protocolul prevede că PSD și PNL urmează să facă schimb și de o parte dintre ministere:

  • PNL va prelua un portofoliu de vicepremier, Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanțelor și șeful SGG
  • PSD va prelua Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerul Justiției și coordonarea Cancelariei Prim-ministrului

Citește și: Calcule, mutări, rumori și zvonuri - Rezistă Coaliția PSD-PNL-UDMR? Se schimbă premierul? Ce spun calculele interne

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.