Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD face apel la Iohannis după decizia CCR pe buget: 'Să pună stop abuzurilor'

PSD face apel la președintele Klaus Iohannis după ce CCR a respins sesizarea conducerii Parlamentului privind existența unui conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament pe legea bugetului de stat. Senatorul PSD, Robert Cazanciuc, i-a cerut șefului statului „să pună stop” abuzurilor făcute de Guvernul Orban, adăugând că social-democrații se vor conforma deciziei CCR.

„NU am fost impotriva legii bugetului, ci impotriva acestei maniere abuzive a legii bugetului. Au mai fost abuzuri ale Guvernului, si pe OUG 114. Am incercat sa atragem atentia ca aceasta asumare e abuziva, dar nu am avut cu cine ne intelegem. CCR a spus ca asumarea raspunderii e neconstitutionala. Se pare ca statul de drept pentru PNL e doar pentru campania electorala. Presedintele Iohannis ar trebuie sa intervina si sa puna stop abuzurilor. Iohannis sa fie un presedinte al tuturor romanilor, nu doar al guvernului Orban”, a spus Robert Cazanciu, la Palatul Parlamentului.

Citește și: BREAKING - CCR a decis: NU există conflict ca urmare a angajării răspunderii Guvernului pe Legea Bugetului

Senatorul PSD a conchis că social-democrații se vor conforma deciziei CCR.

CCR a respins, miercuri, cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Guvern și Parlament cu privire la Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2020, solicitare formulată de Marcel Ciolacu și Teodor Meleșcanu.

Respingerea s-a făcut cu 6 voturi, în timp ce 3 judecători au votat pentru admiterea conflictului. Potrivit unor surse CCR, dacă sesizarea s-ar fi făcut pe fond, nu pe conflict juridic de natură constituţională, decizia ar fi fost împotriva Guvernului.



ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.