Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD pregăteşte 'Operaţiunea Boicotul': Fără negocieri subterane pentru poziţiile din Parlament (surse)

Radu Pop
Facebook
plen reunit camera deputatilor vot parlament

PSD nu va accepta niciun fel de negocieri subterane și netransparente pentru constituirea viitorului Parlament, precizează surse social-democrate pentru STIRIPESURSE.RO. În acest sens, PSD ar putea boicota chiar formarea noului Parlament, ceea ce ar genera un blocaj, având în vedere că partidul are puţin peste o treime din numărul total al parlamentarilor.

"Nu vom negocia niciodată principii și nu vom asista cum cei care au pierdut alegerile, fiind sancționați pe români pentru dezastrul în care au adus țara, își joacă supraviețuirea politică ignorând votul românilor. Lucrurile sunt extrem de simple: dacă PSD nu va avea o reprezentare conform votului exprimat în 6 decembrie, vom boicota constituirea noului Parlament. Astfel, conform art. 11, alin. 1, din Regulamentul Camerei Deputaților, respectiv art.14, alin 1 din Regulamentul Senatului , nu se va îndeplini condiția că două treimi dintre deputați și trei pătrimi dintre senatori să depună jurământul", au precizat surse din PSD, pentru STIRIPESURSE.RO.

În acest sens, există deja deciziile pronunțate de CCR în materia dreptului parlamentar, regulamentele celor două Camere, precum și cutumele parlamentare instituite pe parcursul celor 30 de ani de parlamentarism și respectate de toate formațiunile politice până în prezent.

"Mandatul românilor nu poate fi ignorat. Românii au votat PSD: Trebuie să apărăm mandat dat de românii care au încredere în PSD și care ne-au votat, drepturile acestor oameni și să încercăm, pe cât putem, că măsurile noastre din programul de guvernare să fie realizate. Dacă Orban sau Barna cred că își pot bate joc în continuare de români, de copii, de bătrâni, de mediul de afaceri, se înșală amarnic! Români le-au spus stop. Și asta le spunem și noi: STOP!", mai precizează surse social-democrate.

Potrivit unor informaţii "pe surse" din cadrul negocierilor PNL-USR-PLUS-UDMR de zilele trecute, formaţiunile de dreapta deja şi-au împărţit conducerea comisiilor parlamentare şi funcţiile din birourile permanente, fără să ţină cont de reprezentarea fiecărui partid. Până acum, aceste poziţii erau împărţite în funcţie de numărul mandatelor deţinute de fiecare partid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.