Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD respinge propunerea PNL privind audierea conducerii SIE în Parlament

sigla-sie

După ce liberalul Mihăiţă Calimente, preşedintele Comisiei speciale a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SIE, a anunţat că va invita conducerea SIE la audieri în Parlament, Mihai Weber, deputat PSD, și membru în comisia de control a SIE, a declarat că nu sunt motive pentru un astfel de gest. În plus, el a spus, pentru Digi24, că demisia lui Teodor Meleșcanu de la șefia SIE nu are legătură cu acuzațiile pe care Traian Băsescu i le aduce lui Victor Ponta, cum că a fost ofițer acoperit al SIE între anii 1997 și 2001.

Citeşte şi: Conducerea SIE, chemată în Parlament

Mihai Weber a declarat că nu sunt motive pentru sesizarea comisiei de control a SIE din Parlament.
„Deocamdată nu văd a fi argumente, pentru că este o afirmație pe care domnul președintele Băsescu o face fără să aibă un fundament în spate. Sunt acele fumigene, zic eu expirate, pe care în ultima perioadă domnul Băsescu le tot aruncă, urmând să aibă un anumit impact, dar impactul nu există”, a spus Mihai Weber, membru în comisia de control a SIE, la Digi24.
Întrebat dacă demisia lui Teodor Meleșcanu de la șefia SIE a avut legătură cu dezvăluirile președintelui, el a răspuns că „în niciun caz”.
„Este dorința domnului Meleșcanu de a candida. Nu are niciun fel de legătură. Domnul Meleşcanu consider că a făcut paşii normali şi legali de a candida pe această poziţie. Nu cred că are legătură cu ce s-a vehiculat anterior”, a adăugat Mihai Weber.
În continuare, deputatul a spus că nu crede că cineva de la SIE va fi chemat în Parlament pentru audieri, „pentru că nu sunt argumente”.
„I-a mai fost cerut un raport, pe care l-a prezentat, referitor la un alt ofiţer acoperit. S-a spus foarte bine care sunt argumentele și în momentul în care este vorba de secret de stat sunt lucruri care se pot dezvălui sau nu. În viitor nu cred că va mai fi necesară prezentarea unui raport de către conducerea comisiei”, a completat Mihai Weber, care a menționat că este lămurit cu privire la actul normativ al Guvernului care resecretiza ofiţerii în rezervă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.