Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD schimbă jocurile în Parlament: Florin Iordache pune mâna pe toate legile din domeniul justiţiei

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Iordache in parlament

Fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache revine pe cai mari în Parlament. Acesta va coordona toate legile din domeniul justiţiei, comisia pe care o conduce preluând toate competenţele în domeniu de la comisiile juridice ale celor două camere.

Presedintele Comisiei speciale pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul Justiţiei, Florin Iordache, a trimis luni Birourilor permanente reunite o scrisoare în care solicită ca toate actele normative cu incidenţă asupra Justiţiei care sunt în procedură parlamentară să fie dezbătute şi modificate în această comisie, potrivit Agerpres.

Vezi şi: DOCUMENT - Parlamentul a pârât-o pe Kovesi la ministrul Tudorel Toader

Iordache a solicitat BPR modificarea regulamentului comisiei pe care o conduce cu articolul următor: "examinarea, modificarea şi completarea, după caz, a tuturor actelor normative cu incidenţă asupra Justiţiei, în vederea reformării sistemului judiciar, aflate în procedură parlamentară, precum şi a celor ce urmează a intra în procedura parlamentară, pe toată perioada desfăşurării activităţii Comisiei şi care vor fi transmise acesteia".

Preşedintele Comisiei speciale pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul Justiţiei spune că propune această modificare "având în vedere importanţa modificărilor care ţin de structura sistemului legislativ în domeniul Justiţiei, printre acestea numărându-se Inspecţia Judiciară şi Direcţia pentru investigarea infracţiunilor săvârşite de judecători şi procurori".

Propunerea de modificare a regulamentului comisiei urmează să fie supusă la vot în şedinţa plenului comun de luni, de la ora 16,00. Parlamentarii PSD au fost chemaţi de urgenţă la muncă, prin mesaje SMS, modificarea fiind considerată una extrem de importantă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.