Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD Timişoara: În consiliile de administraţie ale regiilor să fie specialişti remuneraţi ori politruci pe bani puţini

PSD
PSD sigla

Preşedintele interimar al PSD Timişoara, Mihai Ritivoiu, a declarat, vineri, că posturile din consiliile de administraţie ale regiilor din subordinea Primăriei Municipiului Timişoara sunt simple sinecuri foarte mari, pentru oameni numiţi politic, şi a cerut administraţiei locale "fie specialişti pe bani mulţi, fie politruci pe bani puţini", anunță AGERPRES.

"Nu mă aşteptam ca autorităţile locale să se compromită atât de rapid. PSD cere dizolvarea tuturor consiliilor de administraţie ale regiilor subordonate Primăriei Timişoara şi demiterea managerilor neperformanţi care păstoresc pierderi. Solicităm înlocuirea acestor persoane numite politic, cu specialişti care să ştie ce înseamnă administrarea une societăţi comerciale, pentru că pierderile la unele dintre ele sunt foarte mari. În prezent, sunt nişte sinecuri foarte mari în consiliile de administraţie, se câştigă între 1.500-3.500 de lei, în funcţie de regie şi sunt ticsite cu oameni ai fostei administraţii liberale, în special. Dacă se menţin aceste sume mari, să se aducă specialişti, iar dacă se menţine sistemul, atunci să se reducă aceste venituri la o sumă modică de 200 de lei, care să acopere deplasarea pentru o şedinţă pe lună. Deci fie specialişti pe bani mulţi, fie politruci pe bani puţini", a argumentat Ritivoiu, într-o conferinţă de presă.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

El a subliniat că PSD Timiş nu vrea să gireze dezastrul din aceste regii şi nu vrea să participe în consiliile de administraţie, lăsând electoratul "să vadă cât sunt de competenţi (cei din coaliţia de dreapta, n.r.) şi să se compromită singuri".

În altă ordine de idei, Mihai Ritivoiu a anunţat o premieră pentru mediul politic local, doi dintre cei trei membri din conducerea organizaţiei fiind femei.

"Avem o conducere interimară nouă la PSD Timişoara, eu am fost desemnat să fiu preşedinte, iar Biroul Politic a fost validat de curând. Avem o echipă nouă, iar ceea ce este important, preşedintele executiv şi secretarul organizaţiei sunt două femei, respectiv Gabriela Popovici şi Simona Bejan. Este un pas mic pentru PSD, dar un pas mare pentru timişoreni. Când condiţiile pandemice ne vor permite, vom avea şi alegerile în organizaţie", a încheiat Mihai Ritivoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.