Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD va depune o serie de amendamente la rectificarea bugetară pentru completarea sumelor necesare preşedinţilor de CJ şi primarilor

psd ciolacu

PSD va depune o serie de amendamente la rectificarea bugetară, astfel încât să fie completate sumele necesare preşedinţilor de consilii judeţene şi primarilor, în primul rând pentru asistenţa socială, a declarat joi deputatul social-democrat Lia Olguţa Vasilescu.

"A fost desemnată o echipă de lucru care va lucra amendamentele pe care PSD le va depune la rectificarea bugetară care se află în Parlament. Nu ţinem cont de culoarea politică a preşedinţilor de consilii judeţene sau a primarilor. Practic, pentru toate judeţele României vom formula amendamente astfel încât să li se completeze sumele de bani necesare, pentru că pentru asistenţa socială Guvernul nu a asigurat decât primele două luni ale acestui an. Şi atunci preşedinţii de CJ şi primarii au trebuit să facă tot felul de artificii, să ia din banii pe care îi programaseră pentru investiţii sau pentru salariile angajaţilor din primării ca să poată să supravieţuiască. Ori aceşti bani s-au terminat. Mai mult decât atât, trebuie să li se asigure autorităţilor locale banii pe care i-au cheltuit în această pandemie", a explicat Lia Olguţa Vasilescu, la finalul unei şedinţe a conducerii interimare a PSD, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis: ‘Începând din 1 iunie se redeschid terasele, se va putea merge la plajă și se pot organiza spectacole în aer liber’

Potrivit acesteia, autorităţile locale au cheltuit o sumă de 600 de milioane de lei, în timp ce de la Guvern s-au alocat doar 20 de milioane de lei.

PSD va veni şi cu un proiect de lege referitor la domeniile cultural-artistic şi HORECA, a anunţat purtătorul de cuvânt al partidului, Lucian Romaşcanu.

"Vom veni cu un proiect de deschidere şi de aducere la viaţă a domeniilor cultural-artistic şi HORECA. Ştiu că domnul Orban a spus că nu au o reprezentare suficientă în PIB ca să conteze. Noi credem că absolut orice contează, mai ales această zonă care este foarte lovită de pandemia de coronavirus", a precizat senatorul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.