Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Publicație britanică: Un oraș din Transilvania îi arată unei țări intrate la apă cum poate să se dezvolte

cluju.ro
cluj napoca

Publicația britanică The Economist a realizat un articol dedicat orașului Cluj, despre care jurnalistii sustin că ''îi arată unei țări intrate la apă cum poate să se dezvolt'', relateaza Digi24.

Jurnalistii mentionează că orasul a reusit sa isi creasca populatia, desi se confrunta si el cu un deficit al fortei de munca. In articol se aminteste despre preluarea președintiei Consiliului UE de către România, precum si de criticile Comisiei Europene privind statul de drept.

Infrastructura și sistemul public de sănătate sunt la pământ, iar Deloitte situează România pe ultimul loc în UE la capitolul calitate vieții, scriu jurnalistii, mentionand că, în aceste condiții, în mod surprinzător, în Transilvania există un oraș în care oamenii se simt mândri.

Inima orașului este reprezentată de cei peste 100.000 de studenți, dintre care 3.000 sunt străini, un fenomen rar într-o țară în care tinerii preferă să plece la studii în străinătate, arata The Economist.

Citeste si Klaus Iohannis a SEMNAT - Mai multe legi importante, promulgate de președinte/ Iași - capitală istorică, Alba Iulia - capitala Marii Uniri

Potrivit publicatiei britanice, după căderea comunismului, Clujul era un „cimitir industrial”, spune Călin Hintea, de la Universitatea Babeș-Bolyai. Primarul de atunci și-a petrecut mandatul instigând la revoltă împotriva minorității maghiare, așa că abia în 2007 Clujul a început să se dezvolte, când primarul Emil Boc, împreună cu Călin Hintea au făcut un plan strategic de dezvoltare municipală. Planul prioritiza centrele universitare înaintea fabricilor. Așa se face că acum Clujul este sediu pentru 1.350 de companii de IT și pentru 20.000 de ingineri și dezvoltatori de software, în creștere de la 12.000 câți erau în 2014.

Între timp, în centrul vechi al Clujului, unde clădirile care stăteau odinioară să se prăbușească au fost frumos reabilitate, au început să apară cafenele și restaurante noi. Însă industria înfloritoare din IT a dus la explozia prețului pentru cumpărarea sau închirierea locuințelor, mai scrie The Economist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.