Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Puccini, Verdi şi Beethoven cap de afiş în stagiunea 2019-2020 la Scala din Milano

opera

Scala din Milano propune spectatorilor un program italian şi internaţional - cu titluri celebre semnate de Puccini şi Verdi, opere franceze de Gounod şi Debussy şi spectacole cu tenorii Roberto Alagna şi Placido Domingo - în stagiunea sa următoare, care va include şi un omagiu adus lui Beethoven, cu ocazia celei de-a 250-a aniversări a celebrului compozitor german, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

"Scala din Milano îşi continuă angajamentul puternic pe care şi l-a luat în ceea ce priveşte repertoriul internaţional", a precizat directorul instituţiei milaneze, austriacul Alexander Pereira, care a prezentat luni programul stagiunii 2019-2020.

Citește și: Liviu Dragnea cu ochii în soare! Unde se află iubita sa, Irina Tănase

"Liniile artistice care au ghidat programul din aceşti ultimi ani au trasat un parcurs tot mai aprofundat al operei italiene", a declarat la rândul lui directorul muzical al teatrului Scala, dirijorul Riccardo Chailly.

Acelaşi şef de orchestră italian va marca startul noii stagiuni pe 7 decembrie, când va dirija "Tosca", de Puccini, cu o regie asigurată de compatriotul lui Davide Limermore, cu Anna Netrebko şi Luca Salsi în rolurile principale.

Programul va continua cu o atenţie specială acordată operei italiene din secolele al XIX-lea şi al XX-lea, prin lucrări semnate de Amilcare Ponchielli ("La Gioconda"), Italo Montemezzi ("L'amore dei tre re") şi Umberto Giordano cu "Feodora", o creaţie foarte apreciată de marii tenori ai lumii şi care îi va permite lui Roberto Alagna să îşi facă revenirea pe scena milaneză, într-o reprezentaţie în care va cânta alături de soprana bulgară Sonya Yoncheva.

Citește și: Klaus Iohannis a dat cărțile pe față! Ce pregătește după alegerile europarlamentare

Verdi va fi prezent în program cu trei opere, "Il Trovatore", "Un ballo in maschera" - cu o nouă punere în scenă semnată de Gabriele Salvatores - şi "La Traviata", o reluare a spectacolului filmat de Liliana Cavani.

Două titluri din repertoriul belcanto, ambele semnate de Rossini, se vor afla pe afişul viitoarei stagiuni: "Il turco in Italia" şi "Il viaggio a Reims", operă bufă care a fost jucată la Scala în 1985 sub bagheta lui Claudio Abbado.

Scala din Milano va aduce un omagiu şi operei franceze, prin intermediul spectacolelor "Romeo şi Julieta", de Gounod, şi "Pelleas et Melisande", de Debussy (cu soprana franceză Patricia Petibon), dar şi lui Beethoven, cu ocazia împlinirii a 250 de ani de la naşterea compozitorului german, în onoarea căruia celebra instituţie milaneză va prezenta un ciclu complet al celor nouă simfonii ale artistului.

Citește și: Bomba a fost detonată: Traian Băsescu, premier!

Printre concertele aşteptate figurează cel al dirijorului Riccardo Muti, care revine la Scala (unde a fost director muzical în perioada 1986-2005) alături de Chicago Symphony Orchestra, cel al tenorului spaniol Placido Domingo, care va celebra pe 15 decembrie aniversarea primei sale prezenţe pe scena milaneză, dar şi concertul de Crăciun, ce va fi dirijat de britanicul John Eliot Gardiner.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.