Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Pumele' au zdrobit Croația. Lionel Messi revine în finala Mondialului

twimg.com
Lione-Messi-Argentina

Argentina s-a calificat, marți, în finala Campionatului Mondial din Qatar, după o victorie fără emoții în fața selecționatei Croației. 'Pumele' au deschis scorul prin Lionel Messi în minutul 34', din penalty, după care Julian Alvarez a realizat dubla în minutele 39' și 69'.

  • Argentina va întâlni în finala Mondialului câștigătoarea dintre Franța și Maroc, a doua semifinală urmând să se dispute miercuri, de la ora 21.00 (ora României). Naționala lui Lionel Messi are în palmares două cupe Mondiale, în 1978 și 1986. Argentina a mai jucat finala în 2014, dar a pierdut în fața Germaniei.

Filmul meciului:

Prima repriză a început cu argentinienii făcând presing sus și dominând pentru un timp posesia. Croația a ajuns doar punctual în zona careului advers, obținând cornere și lovituri libere, nefructificate însă.

Lovren are totuși prima ocazie mai importantă în minutul 17, însă șutează defectuos pe lângă.

Se joacă prudent și dincolo de jumătatea primei reprize, apărările fiind la post. Fernandez e primul argentinian care prinde cadrul porții, Livakovic neavând însă probleme.

În minutul 32, arbitrul Daniele Orsato dictează un penalty, după o incursiune în careu al lui Alvarez, faultat de Livakovic.

Messi nu are nici o emoție în fața portarului croat și face 1-0 în minutul 35.

Peste doar 5 minute, Alvarez primește o pasă deviată la jumătatea terenului, pornește într-o cursă solitară, depășește în careu doi fundași croați și trimite de la 6-7 metri pe lângă Livakovic, pentru 2-0 (min 40).

Mai trec 3 minute și MacAllister are și el șansa de a înscrie, lovitura sa de cap fiind respinsă de lângă bară de portarul croat.

Pasalic are ghinion la finalul reprizei, când șutul său a trecut foarte puțin pe lângă poartă.

Paredes deschide apoi lista cu ocazii din repriza secundă, semn că Argentina nu e mulțumită cu 2-0.

Lovren și Vlasici sunt la originea încercărilor croate de a restabili echilibrul, angajările lor nefiind fructificate din careu.

Lionel Messi e la un pas de a face dubla, șutul său din careu, din unghi, fiind parat bine de Livakovic, aflat pe traiectoria execuției.

Vine minutul 69, în care Messi își demonstrează calitățile de dribleur, depășindu-l pe Gvardiol în careu, și cu o pasă de pe linia de fund îl pune în poziție de gol pe Alvarez, care nu ratează, face dubla și 3-0.

Urmează până la final mai multe situații promițătoare al croaților de a reduce din handicap, însă fie ratează la limită, fie sunt blocate de defensiva argentiniană.

Ultimele 5 minute se joacă în corul incredibil al fanilor argentinieni, jucătorii conteplând cu zâmbetul pe buze atmosfera creată de aceștia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.