Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Purtătorul de cuvânt al talibanilor: 'Guvernul taliban va accepta afganii deportaţi, dar aceştia vor fi deferiţi unui tribunal'

news.ro
Zabihullah Mujahid purtătorul de cuvânt al talibanilor

Guvernul taliban va accepta orice migranţi afgani ale căror cereri de azil au fost respinse în Europa după care aceştia vor fi deferiţi unui tribunal, a declarat un purtător de cuvânt al talibanilor, citat de un ziar austriac, relatează Reuters.

Guvernul austriac conduc de conservatori a adoptat o linie dură în privinţa solicitanţilor afgani de azil din UE, ministrul de interne afirmând iniţial că Austria ar trebui să continue să-i deporteze pe solicitanţii de azil respinşi înapoi în Afganistan cât de mult timp posibil.

Citește și: Promisiunea talibanilor în fața lumii: 'Vrem să construim viitorul și să uităm ce s-a întâmplat în trecut'

Ministrul Karl Nehammer a recunoscut între timp că acest lucru nu mai este posibil, dar a spus că doreşte înfiinţarea de "centre de deportare" în ţările vecine Afganistanului, scrie Agerpres.ro.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor Zabihullah Mujahid a declarat pentru ziarul Kronen Zeitung că guvernul său ar fi dispus să-i accepte pe deportaţii afgani.

Citește și: Lecția afgană - UE are nevoie de o forță de reacție rapidă

"Da. Vor fi duşi în faţa unui tribunal. Acesta va trebui apoi să decidă cum să se procedeze în cazul lor", a declarat Zabihullah pentru ziar atunci când a fost întrebat dacă talibanii ar primi în ţară solicitanţi de azil refuzaţi de Germania şi Austria sau care au comis infracţiuni în aceste ţări europene.

Purtătorul de cuvânt nu a furnizat amănunte privind motivul pentru care repatriaţii ar trebui duşi în faţa unui tribunal şi nici ce acuzaţii ar risca ei.

Citește și: Situaţia din Afganistan, subiect de dispută în prima dezbatere a principalilor candidaţi la postul de cancelar al Germaniei

De asemenea, el a repetat angajamentul talibanilor de a respecta drepturile femeile în cadrul legii islamice sau Sharia.

"Vom asigura toate drepturile la care femeile au dreptul în conformitate cu Sharia. Le vom acorda femeilor drepturi islamice, le vom permite educaţia şi le vom crea condiţii să muncească. Suntem în curs de a realiza aceste lucruri", a afirmat Zabihullah.

Citește și: VIDEO - Cântăreţ de muzică tradiţională, UCIS fără milă de talibani: 'Era un om inocent, un cântăreţ care doar îi distra pe oameni. L-au împuşcat în cap' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.