Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putea fi evitată tragedia de la Caracal, după ce Alexandra a sunat la 112? Reacția Comisiei Europene

Facebook
alexandra macesanu

Raul Pătrașcu, membru PNL, anunța la sfârșitul lunii trecute că a făcut o sesizare la Comisia Europeană, după ce operatorul 112 nu a putut-o localiza pe Alexandra, minora ucisă cu sânge rece de Gheorghe Dincă. Fostul consilier de stat anunță pe Facebook că a primit un răspuns oficial de la Comisia Europeană. Putea fi evitată tragedia de la Caracal? Răspunsul membrului PNL:

Noile propuneri de miniștri ajung la Cotroceni! Se așteaptă reacția lui Klaus Iohannis

România putea avea deja localizare prin 112 cu o acuratețe sub 100m pentru victimele ce apelează la serviciile de urgență.

Am primit un răspuns oficial de la Comisia Europeană cu privire la sesizarea pe care am făcut-o în cazul Caracal și anume la inabilitatea serviciului 112 de a o localiza pe Alexandra. Comisia mi-a transmis că România a raportat în fiecare an că poate localiza cu acuratețe victimele 112. Mai mult, deși aria de acuratețe este atât de mare (4-16km pătrați), până în Decembrie 2020 toate Statele Membre vor fi OBLIGATE să implementeze tehnologiile noi disponibile pentru a localiza victimele cu o acuratețe de sub 100m pătrați (în 85% din cazuri raza e sub 50m).

În același timp, UE a demarat încă de la începutul anului 2018 programul HELP112 II prin care 7 țări au implementat deja sau sunt în curs de a implementa această nouă tehnologie (Advanced Mobile Location) care se folosește complementar de rețeaua UE de sateliți, Galileo, și de propriul semnal WiFi, acolo unde e cazul. Din aceste țări face parte Ungaria, de exemplu, dar nu și România.

Mai mult, alte 8 țări au deja implementat acest sistem (vedeți poza), unele din 2014. Deci România ar fi putut-o localiza pe Alexandra cu acuratețe, precum și alte probabil zeci de victime de care nu auzim căci nu ajung în media.", a scris Raul Pătraşcu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.