Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin a anunțat testarea cu succes a sistemului antirachetă S-500

vladimir putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat încheierea cu succes a testelor pentru sistemul de rachetă antiaeriană (ZRK) S-500, informează agenția TASS.

În deschiderea unei ședințe cu reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării și ai întreprinderilor ce fac parte din complexul militar-industrial, Putin a vorbit despre încheierea cu succes a testelor pentru S-500.

”Peste 70 la sută din regimentele de rachete antiaeriene ale Forțelor Aerospațiale au fost reechipate cu sistemele moderne S-400. A venit rândul livrărilor către armată a sistemului S-500, a cărui testare a fost, deja, finalizată cu succes”, a subliniat șeful statului.

Liderul de la Kremlin a anunțat, de asemenea, că în faza finală de testare se află sistemul de rachetă hipersonică ”Țirkon”/ Zircon, destinat navelor militare.

Putin a arătat, totodată, că ”armata și forțele navale primesc într-un ritm dinamic cele mai noi modele de arme și echipamente de luptă; a fost puternic consolidat potențialul triadei nucleare, au fost extinse capacitățile de luptă ale Marinei Militare”.

În încheiere, președintele a evidențiat succesele industriei de apărare a Rusiei. ”Întreprinderile din cadrul complexului militar-industrial și ale Ministerului Apărării au pus la punct o cooperare eficientă în privința livrării și întreținerii armamentului și echipamentelor pe tot parcursul ciclului lor de viață – de la dezvoltare și producție în serie, la service și reparații”, a detaliat Putin.

Lenta.ru menționează că S-500 (Prometeu) este un sistem de rachetă antiaeriană rusesc, dezvoltat ca o nouă generație de sisteme de rachete antiaeriene. În vara anului 2020, comandantul-șef al Forțelor Aerospațiale ale Rusiei, general-colonelul Serghei Surovkin, a declarat că S-500 poate fi inclus în prima generație de sisteme de apărare anti-spațială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.