Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin a explodat când a văzut imaginile! Scandal la Moscova după o petrecere cu celebrităţi care au venit 'aproape dezbrăcate'. Ce a păţit organizatorul / Video

Captură video
petrecere celebritati moscova rusia

Putin a explodat când a văzut imaginile! Scandal la Moscova după o petrecere cu celebrităţi care au venit 'aproape dezbrăcate'. Ce a păţit organizatorul / Video

O petrecere "aproape nud" a celebrităţilor, la un club de noapte din Moscova, organizată într-un moment în care Rusia este angajată în războiul cu Ucraina, iar autorităţile promovează o agendă socială din ce în ce mai conservatoare, a provocat o reacţie neobişnuit de rapidă şi de puternică: un rapper care a venit acoperit doar cu o şosetă pentru a-şi ascunde pudoarea a fost închis pentru 15 zile, sponsorii unora dintre cei mai cunoscuţi artişti din Rusia au rupt contractele, iar preşedintele Vladimir Putin se pare că nu este deloc încântat, relatează Reuters şi The Guardian.

Dress code-ul petrecerii a fost "aproape goi". Vedetele îmbrăcate sumar au purtat plasă, dantelă şi lenjerie intimă de culoarea pielii, iar un rapper a venit îmbrăcat doar cu o şosetă, în ceea ce părea a fi un omagiu adus celebrei coperte a albumului Red Hot Chili Peppers din 1987.

"Toată lumea se simţea bine, nimeni nu-şi putea imagina ce nenorocire va deveni totul", a declarat o persoană care a participat la petrecere şi care a cerut să nu i se dea numele.

Imaginile de la petrecere s-au răspândit rapid pe reţelele sociale ruseşti, provocând indignarea comentatorilor pro-război şi a oficialilor naţionalişti.

Un clip video în care purtătorul de cuvânt al lui Putin ascultă explicaţiile uneia dintre vedetele care au participat la eveniment a circulat online. Baza, un organ de presă cunoscut pentru contactele sale cu serviciile de securitate, a relatat că trupele care luptă în Ucraina au fost printre primele care s-au plâns după ce au văzut imaginile. Fotografiile de la eveniment ar fi ajuns şi la un Putin deloc plăcut impresionat.

Mulţi dintre participanţii celebri de la petrecere au înregistrat scuze, inclusiv jurnalista Ksenia Sobceak, al cărei tată Anatoli, decedat, a fost prietenul şi şeful lui Putin în tinereţe.

SCANDALUL A FĂCUT UITATE PREŢUL OUĂLOR ŞI INFLAŢIA

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, le-a spus miercuri reporterilor că preferă să nu comenteze public scandalul în plină expansiune. "Haideţi să fim doar noi, eu şi cu dumneavoastră, singurii din ţară care nu discută despre acest subiect", i-a îndemnat Peskov pe jurnalişti.

Maria Zaharova, purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a declarat că evenimentul i-a "pătat" pe cei care au luat parte la el, dar aceştia au acum şansa de a lucra la spălarea propriei lor imagini, potrivit site-ului de ştiri Ura.ru.

Reacţia violentă din partea autorităţilor, a aleşilor şi a bloggerilor pro-Kremlin, a presei de stat şi a grupurilor legate de Biserica Ortodoxă a dominat titlurile ziarelor timp de câteva zile, luând locul articolelor despre creşterea preţurilor la ouă şi despre inflaţie.

"În ţară se desfăşoară un război, dar aceste bestii, gunoaie, organizează toate acestea, aceste brute cărora nu le pasă ce se întâmplă", a declarat Vladimir Soloviov, cel mai proeminent propagandist de televiziune din Rusia, într-o postare pe Telegram.

CINE A ORGANIZAT PETRECEREA ŞI CE A PĂŢIT DUPĂ ACEEA

Petrecerea din clubul de noapte Mutabor din Moscova a avut loc la 21 decembrie şi a fost organizată de bloggeriţa Anastasia (Nastya) Ivleeva, iar la ea au participat vedete, care au venit în diferite "stadii de dezbrăcare". Este vorba despre celebrităţi care sunt de ani de zile elemente de bază în programele de divertisment ale televiziunii de stat.

Ivleeva, care a devenit între timp unul dintre cele mai cunoscute nume din Rusia şi care a purtat la petrecere bijuterii în valoare de 23 de milioane de ruble (251.000 de dolari), într-o perioadă în care unii ruşi se zbat să se descurce cu traiul de pe o zi pe alta, a publicat două clipuri video în care îţi cere scuze public. În cel de-al doilea, publicat miercuri, ea spune plângând că regretă ce a făcut şi că merită tot ceea ce a primit, dar speră că i se poate acorda "o a doua şansă".

De atunci, a dispărut ca una dintre figurile publice ale marelui operator rus de telefonie mobilă MTS, autorităţile fiscale au deschis o investigaţie care implică o potenţială pedeapsă cu cinci ani închisoare, iar un tribunal din Moscova a acceptat o plângere din partea unui grup de persoane care îi cer să le plătească 1 miliard de ruble (10,9 milioane de dolari) daune pentru "suferinţă morală". Dacă vor avea succes, reclamanţii vor ca banii să ajungă într-un fond de stat care sprijină veteranii de război din Ucraina.

APARIŢIA PUBLICĂ CU O ŞOSETĂ PESTE PENIS SE LASĂ CU ÎNCHISOARE

"Să organizezi astfel de evenimente într-un moment în care băieţii noştri mor în operaţiunea militară specială (din Ucraina) şi mulţi copii îşi pierd taţii este cinic", a declarat Ekaterina Mizulina, director al Ligii pentru un internet sigur din Rusia, un organism înfiinţat cu sprijinul autorităţilor. "Soldaţii noştri din linia întâi cu siguranţă nu luptă pentru asta", a adăugat ea.

Scandalul vine într-un moment în care Putin, care se aşteaptă să câştige confortabil un nou mandat de şase ani la alegerile din martie, a dublat conservatorismul social, îndemnând familiile să aibă opt sau mai mulţi copii, şi după ce Curtea Supremă a Rusiei a decis că activiştii LGBT trebuie să fie desemnaţi drept "extremişti".

Nikolai Vasiliev, un rapper cunoscut sub numele de Vacio, care a venit la petrecere purtând doar o şosetă pentru a-şi acoperi penisul, a fost încarcerat de un tribunal din Moscova pentru 15 zile şi amendat cu 200.000 de ruble (2.182 de dolari) pentru propagandă a "relaţiilor sexuale netradiţionale".

Alte nume celebre şi-au văzut concertele anulate, au fost scoase din programele de maximă audienţă de la televiziunea de stat, s-au trezit că sponosorii le-au reziliat contractele şi, în cel puţin un caz, se pare că au fost scoase dintr-un nou film.

Marţi, Filipp Kirkorov, regele muzicii pop din Rusia, a cerut iertare naţiunii, spunând: "Există momente în viaţa fiecăruia când intri pe uşa greşită". El a adăugat: "În aceste vremuri dificile, vremuri eroice, un artist de calibrul meu, un artist al poporului, nu poate şi nu ar trebui să fie atât de iresponsabil atunci când participă la diverse evenimente".

Scandalul i-a înfuriat pe cei care susţin războiul Rusiei din Ucraina. O femeie care a spus că nepotul ei şi-a pierdut ambele picioare în luptă a scris într-o postare pe site-ul Ligii pentru un internet sigur că vedetele ar trebui să plătească protezele pentru ruda ei şi pentru alţii, ca să se spele de păcate. "Asta ar fi o scuză mai bună", a scris femeia, care nu şi-a dat numele.

Unii au comparat seria de videoclipuri cu scuze publice din partea vedetelor cu o practică notorie, popularizată pentru prima dată în Cecenia de către liderul nemilos al regiunii, Ramzan Kadîrov, care şi-a forţat mult timp criticii să prezinte scuze umilitoare în faţa camerei.

Scandalul este, de asemenea, o îndepărtare notabilă de la atmosfera de normalitate pe care autorităţile au ţinut să o promoveze în primele luni după invazia din Ucraina. Pentru o vreme, Kremlinul a subliniat că războiul nu va schimba viaţa de zi cu zi a oamenilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.