Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin nu slăbește menghina: Percheziţii la avocaţii opozantului Aleksei Navalnîi

Agerpres - Reuters
aleksei navalnîi

Trei avocaţi ai opozantului rus aflat în detenţie Aleksei Navalnîi au fost vizaţi vineri de percheziţii ale serviciilor de securitate ruse, a anunţat echipa sa, în cadrul unui dosar pentru "extremism", pasibil de pedepse grele, informează AFP.

Un aliat în exil al opozantului, Ivan Jdanov, a afirmat pe platforma X (fosta Twitter) că percheziţii sunt în curs la Vadim Kobzev, Igor Sergunin şi Aleksei Lipster, care l-au apărat cu toţii pe Navalnîi.

Potrivit lui Jdanov, Igor Sergunin, unul dintre avocaţi, a fost arestat.

"Evident, este vorba de măsuri pentru a-l izola pe Navalnîi", a denunţat Jdanov, precizând că percheziţiile sunt legate de un dosar deschis pentru "participare la o afacere extremistă".

Aleksei Navalnîi, condamnat la pedepse grele cu închisoare


Arestat în ianuarie 2021 la revenirea sa în Rusia, după ce fusese tratat în Germania în urma unei otrăviri, Aleksei Navalnîi a fost de atunci condamnat la pedepse grele cu închisoarea, dintre care cea mai recentă, în august, la 19 ani de detenţie pentru "extremism".

Organizaţiile lui Navalnîi au fost interzise în iunie 2021, tot pentru "extremism", şi majoritatea militanţilor lor au fost nevoiţi să părăsească Rusia pentru a evita urmăriri judiciare legate de aceste interdicţii.

Închis într-o colonie penitenciară nu departe de Moscova, Aleksei Navalnîi a afirmat la sfârşitul lui septembrie că urma să fie transferat pentru un an într-o celulă cu condiţii foarte stricte, unde interacţiunile cu lumea exterioară ar fi şi mai limitate.

Navalnîi comunică în principal prin mesaje transmise avocaţilor săi şi apoi postate pe reţelele sale sociale, în care el a continuat să denunţe în ultimele luni ofensiva rusă împotriva Ucrainei şi i-a îndemnat pe ruşi să "reziste" Kremlinului.

"Avocaţii nu fac politică, ei apăra acuzaţi", a reacţionat vineri, pe platforma X, Veaceslav Ghimadi, şeful departamentului juridic al echipei lui Navalnîi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.