Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin se simte ÎNCONJURAT: Ce țară este considerată 'o AMENINȚARE suplimentară'

telegraph.co.uk
vladimir putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat joi că, dacă Suedia va intra în NATO, Kremlinul va considera demersul "o ameninţare suplimentară" la adresa securităţii Rusiei.

"Este evident că, dacă Suedia va intra în NATO, aceasta va avea un impact negativ asupra relaţiilor noastre. O vom considera o ameninţare suplimentară", a declarat Putin într-un interviu acordat directorilor a 10 agenţii de presă, printre care s-a numărat şi EFE.

Citește și: Putin se simte AMENINȚAT de scutul de la Deveselu: 'Este extrem de PERICULOS'

Putin a adăugat că, într-o astfel de situaţie, Rusia nu va cădea pradă isteriei, cu toate că va trebui "să răspundă într-un fel sau altul".

"Suedezii ştiu cel mai bine dacă (aderarea la NATO este un lucru de care) au nevoie, dar niciunei persoane întregi la minte nu-i poate nici măcar să-i treacă prin cap gândul că Rusia va ataca Suedia", a insistat liderul de la Kremlin. În acest context, Putin a calificat drept "informaţii false" acuzaţiile potrivit cărora submarine ruse operează în apropierea coastelor Suediei.

Citește și: Putin: 'Rusia nu va sta cu mâinile-n sân la amplasarea scuturilor americane anti-rachetă' - VIDEO

"Este absolut fals. Şi mă întreb: îi convine Suediei să fie amestecată în acest conflict?", a declarat Putin, potrivit Agerpres.

EFE aminteşte că Rusia şi-a exprimat opoziţia fermă faţă de posibilitatea ca ţări precum Suedia, Finlanda, Georgia sau Muntenegru să intre în NATO, pe care Moscova o acuză că-şi consolidează poziţiile în apropierea frontierei ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.