Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin și Kim Jong Un au făcut schimb de arme: Ce cadou inedit i-a oferit liderul de la Kremlin omologului său de la Phenian

BBC
Kim Putin

Vladimir Putin şi Kim Jong Un au făcut schimb de cadouri în timpul vizitei liderului nord-coreean în Extremul Orient rus, Kremlinul dezvăluind, joi, în ce au constat darurile reciproce, care poartă deja anumite semnificaţii, relatează AFP.

"Vladimir Putin i-a dăruit lui Kim o mănuşă dintr-un costum spaţial care a călătorit de mai multe ori în spaţiu. El i-a dăruit, de asemenea, lui Kim o puşcă de calitate superioară de fabricaţie rusească. În schimb, a primit şi el o puşcă fabricată în Coreea de Nord", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, conform News.ro.

Aceste cadouri au o valoare simbolică într-un moment în care Statele Unite suspectează Rusia că vrea să ajungă la un acord cu Phenianul pentru a-i livra arme care să fie folosite în războiul din Ucraina.

În timpul întâlnirii dintre cei doi lideri de la Cosmodromul Vostocini, la aproape 8.000 de kilometri est de Moscova, "Kim l-a invitat pe Putin să viziteze RPD Coreeană. Putin a acceptat cu plăcere această invitaţie", a anunţat Dmitri Peskov, folosind denumirea oficială a Coreei de Nord.

Vizita liderului nord-coreean în Rusia "va continua încă câteva zile", a mai spus el, fără a da alte detalii despre program. Vladimir Putin spusese miercuri că oaspetele său nord-coreean ar urma să se deplaseze la Komsomolsk-pe-Amur pentru a vizita fabrici care produc echipamente aeronautice "civile şi militare", apoi la Vladivostok, unde Flota rusă din Pacific îi va face o "demonstraţie" militară.

În acest mare oraş de la graniţa estică a Rusiei, aproape de frontierele chineză şi nord-coreeană, Kim Jong-un ar urma să viziteze şi Universitatea Federală din Orientul Îndepărtat şi anumite instalaţii ale Academiei de Ştiinţe a Rusiei, ale cărei laboratoare lucrează în domeniul biologiei marine. Nu se ştie însă când vor avea loc aceste evenimente succesive.

"Contactele ruso-coreene au fost foarte, foarte constructive", a transmis joi Dmitri Peskov, asigurând că Phenianul şi Rusia intenţionează să stabilească relaţii de cooperare bune şi reciproc avantajoase. Dmitri Peskov a anunţat, de asemenea, că Serghei Lavrov, şeful diplomaţiei ruse, va vizita Coreea de Nord în octombrie, la câteva luni după ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, care a participat la o paradă militară în această ţară în iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.