Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin şi Lukaşenko discută despre instalarea unei baze aeriene ruse în Belarus (Kremlin)

putin lukasenko

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său de la Minsk, Aleksandr Lukaşenko, reales duminică pentru un al cincilea mandat în fruntea Republicii Belarus, au discutat luni, în cadrul unei convorbiri telefonice, problema instalării unei baze aeriene ruse pe teritoriul fostei republici sovietice, a indicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti. 

Discuţiile pe această temă vor continua cu ocazia summitului CSI (Comunitatea Statelor Independente, fostele republici sovietice mai puţin ţările baltice şi Georgia), prevăzut pentru 16 octombrie în Kazahstan, a precizat Peskov, menţionând că, în cursul dialogului telefonic, preşedintele Putin l-a felicitat de Aleksandr Lukaşenko pentru victoria obţinută în alegerile prezidenţiale din 11 octombrie. 

Aleksandr Lukaşenko declara săptămâna trecută că ţara sa 'nu are nevoie' de o bază aeriană rusă pe teritoriul ei, în pofida dorinţei Moscovei de a vedea acest proiect realizat. 'Nu avem nevoie astăzi de o bază, cu atât mai mult de o bază aeriană. Avem nevoie de arme, de avioane', declara Lukaşenko cu câteva zile înainte de scrutinul prezidenţial. 

Rusia dispune deja de o staţie radar şi un centru de transmisie în Belarus, însă o bază aeriană ar fi prima desfăşurare majoră de forţe militare ruse pe teritoriul acestui aliat strategic al Moscovei, aliat ce se învecinează cu Polonia, Lituania şi Letonia, toate membre ale UE şi NATO, nota AFP. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.