Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin susține că teroriștii din regiunea siriană Idlib trebuie eliminați

BBC.com
Vladimir Putin, tânăr ofițer KGB.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi, în cadrul unei conferințe cu liderii Turciei și Iranului, că vrea în continuare un plan comun de a elimina militanții teroriști din regiunea siriană Idlib, relatează site-ul agenției Reuters.

Putin, cel mai mare aliat al președintelui sirian Bashar al-Assad, a organizat un summit la Soci, cu președintele turc Tayyip Erdogan și președintele iranian Hassan Rouhani, pentru a discuta despre viitorul Siriei în urma retragerii trupelor SUA.

"Nu trebuie să suportăm prezența teroriștilor în Idlib. Din acest motiv propun să luăm în considerare pași concreți pe Rusia, Turcia și Iran să îi ia pentru a distruge complet grupurile de teroriști", a declarat Putin.

În luna decembrie, preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat decizia surprinzătoare privind retragerea trupelor americane din Siria, care se pare că a fost luată de Trump fără să se consulte cu principalii săi consilieri prezidenţiali şi cu ţările aliate. În acest context, secretarul Apărării din SUA, James Mattis, şi-a prezentat demisia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.