Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Qualcomm Inc. a obținut în instanță interzicerea comercializării iPhone în China: Acțiunile Apple au scăzut cu 2%, iar acțiunile Qualcomm au crescut cu 2,9%

MacRumors
iPhone XR

Qualcomm Inc. a anunțat luni că a obținut într-o instanță o hotărâre împotriva Apple, care interzice vânzarea unor modele iPhone în China, informează Bloomberg.

O instanță din Fuzhou a decis că Apple încalcă două brevete Qualcomm și a emis ordonanțe împotriva vânzării modelelor 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X, a precizat Qualcomm, scrie mediafax.

Hotărârea vine pe fondul unei dispute globale între cele două companii americane privind taxele de licențiere pe care Qualcomm le încasează pentru utilizarea tehnologiei sale în sistemele moderne de telefonie. Apple susține că Qualcomm, care i-a fost furnizor în trecut, beneficianză în mod incorect de poziția de cel mai mare fabricant de cipuri pentru smartphone-uri, pentru a forța plata taxelor. Qualcomm a replicat că Apple îi folosește bunuri de proprietate intelectuală fără să plătească.

Acțiunile Apple au scăzut cu 2% la începutul ședinței de tranzaccționare în New York, iar acțiunile Qualcomm au crescut cu 2,9%.

"Efortul Qualcomm de a interzice produsele noastre este o altă mișcare disperată a unei companii a cărei practică ilegală este investigată de autoritățile de reglementare din întreaga lume", a declarat Apple într-un comunicat. "Toate modelele iPhone rămân disponibile pentru clienții noștri din China".

Brevetele se referă la ajustarea și adaptarea dimensiunii și aspectului fotografiilor, precum și gestionarea aplicațiilor utilizând un ecran tactil, spune Qualcomm. Acestea sunt doar două dintre numeroasele brevete pe care Qualcomm le utilizează Apple în litigiile împotriva Apple din mai multe țări.

China este cea mai mare piață mondială de smartphone-uri și locul unde iPhone sunt produse. Telefonul asigură aproximativ două treimi din veniturile Apple. Decizia nu include cele mai recente modele iPhone, introduse în septembrie.

Qualcomm vrea să aducă Apple la masa de negocieri în ceea ce spune că este o dispută comercială. Producătorul de iPhone a încetat să plătească taxe de licențiere, cea mai mare sursă de profit a Qualcomm, și nu mai folosește cipuri Qualcomm. Această situație costă Qualcomm miliarde în venituri, iar compania a raportat scăderea vânzărilor, din 2014.

Apple și o altă companie, care nu este cunoscută, sunt singurii producători importanți de telefoane care nu plătesc taxele de licențiere Qualcomm, taxe care, chiar în aceste condiții, au adus mai mult de jumătate din profitul de anul trecut al companiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.