Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Qualcomm va furniza cipuri pentru noul model electric Renault Megane, care va fi dezvăluit la salonul auto de la Munchen

www.auto-kaufberatung.at
Renault

Grupul american Qualcomm Inc a anunţat luni că va furniza un important cip pentru panoul de bord digital al noului model electric Renault Megane, care va fi dezvăluit zilele următoare la salonul auto de la Munchen, transmite Reuters.

Qualcomm, cel mai mare furnizor mondial de semiconductori pentru telefoane mobile, a început să se extindă şi spre sectorul autovehiculelor cu cipuri care să poată asigura funcţionarea panourilor de bord şi sistemelor de infotainment. La începutul acestui an a fost anunţat un acord conform căruia producătorul auto american General Motors Co va utiliza cipuri Qualcomm, potrivit agerpres.ro.

Luni, Qualcomm a informat că noul model Renault Mégane E-TECH Electric va utiliza cipurile sale pentru sistemul de infotainment precum şi software-ul dezvoltat de Google, partenerul tradiţional al Qualcomm pe piaţa telefoanelor mobile cu sistem de operare Android.

Noul model Renault Mégane E-TECH Electric, care ar urma să fie prezentat zilele următoare la salonul auto IAA de la Munchen, va începe să fie comercializat începând din 2022.

În ultimele luni, constructorii de automobile din întreaga lume au fost forţaţi să reducă ritmul producţiei din cauza problemelor în aprovizionare cu semiconductori. Odată cu revenirea cererii de consum, constructorii de automobile trebuie să concureze cu alte industrii mari consumatoare de cipuri, precum calculatoarele personale, smartphone-uri şi obiecte conectate, care captează o mare parte din oferta de semiconductori.

În iulie, grupul Renault a raportat o creştere de 18,7% a vânzărilor în primul semestru al acestui an, în timp ce vânzările de automobile marca Dacia au crescut cu 24,5%, graţie noului Sandero, care a fost cel mai bine vândut model de pe piaţa de retail din Europa.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999 şi relansată în 2004 cu modelul Logan. Ulterior, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.