Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Qualcomm va lansa o consolă de jocuri asemănătoare cu Switch

World Stock Market
Qualcomm consolă

Qualcomm, companie cunoscută în special pentru chipset-urile furnizate producătorilor de dispozitive mobile, ar putea deveni, începând de anul viitor un producător de device-uri mobile, potrivit News.ro.

Conform mai multor surse anonime, compania americană lucrează în prezent la o consolă de gaming, care se inspiră puternic de la Switch, consola de mare succes a celor de la Nintendo.

Absolut logic, la baza viitoarei console va sta unul dintre chipset-urile companiei, cel probabil modelul cel mai nou la momentul lansării, care, conform aceloraşi surse, ar putea fi cândva în primul trimestru al anului viitor.

Citește și: Rareș Bogdan, scrisoare de ultim moment de la Ursula von der Leyen: ‘Comisia nu pune la îndoială necesitatea ca autoritățile să adopte măsuri adecvate pentru a se proteja de noile tulpini ale virusului’

Deosebirea esenţială faţă de Switch vine din sistemul de operare. În loc să investească timp şi resurse în dezvoltarea unui sistem de operare, Qualcomm va folosi Android. Drept urmare, vor putea fi jucate toate jocurile disponibile pentru Android, ceea ce va reprezenta un mare atu de vânzare.

Viitoarea consolă va avea 5G, un slot pentru memorie şi controllere detaşabile. Nu se cunosc dimensiunile exacte, însă ecranul FHD va avea 6,65 inch - mai mare şi cu rezoluţie mai bună decât versiunea actuală de Switch.

Alături de o baterie de 6.000 mAh, Qualcomm ar putea “strecura” în device şi un ventilator, care să realizeze răcirea acestuia.

Compania americană ţinteşte un preţ de vânzare de aproximativ 300 de dolari, tocmai pentru a concura direct cu Switch.

Nintendo va lansa o nouă versiune de Switch anul acesta care, chiar dacă se pare că va păstra ecranul 720p, va scoate 4K pe televizoarele şi monitoarele externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.