Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Racla cu moaștele Sf. Ier. Spiridon va fi scoasă, sâmbătă, în procesiune din biserică

spiridon

Sărbătoarea hramului Catedralei Mitropolitane „Sf. Spiridon Nou” – Paraclis patriarhal din Capitală începe vineri după-amiază. Slujbele se vor face cu respectarea regulilor de distanțare socială și protecție sanitară.

Privegherea, cu slujba vecerniei, litiei și utreniei, va începe vineri la ora 17:00. Sfânta Liturghie va fi oficiată sâmbătă de Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, începând de la ora 09:00, potrivit basilica.ro.

Citește și: Fundația Bill și Melinda Gates, donație uriașă de bani pentru dezvoltarea unor vaccinuri mai ieftine împotriva COVID-19

Racla cu moaștele Sf. Ier. Spiridon va fi scoasă în procesiune din biserică și așezată în baldachinul din curte vineri, la ora 16:45, și sâmbătă, de hram, începând de la ora 07:00.

În ambele zile, racla va fi reașezată în biserică la ora 22:30, pentru a respecta restricțiile de circulație impuse după ora 23:00.

„Atât în interior, cât și în afară, slujba va fi ascultată în cele mai bune condiții”, a precizat Părintele Ionuț Corduneanu, Vicar administrativ patriarhal și slujitor al Catedralei Mitropolitane „Sf. Spiridon Nou”.

„Numărul de participanți în biserică va fi limitat, pentru a se menține distanța obligatorie. Vor fi date tichete de acces în ordinea venirii”, a precizat Părintele Ionuț Corduneanu.

Citește și: Traian Berbeacenu, anunț de ultimă oră! Decizia cu privire la carantinarea Capitalei

„În același timp, ne-am pregătit și în afară, unde vom avea un ecran pe care slujba va putea fi văzută de către participanții care vor sta afară, respectând, de asemenea, distanța cerută de lege”, a adăugat el.

Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon Nou” – Paraclis patriarhal îl mai are ocrotitor și pe Sf. Ier. Visarion, Episcopul Larisei, pomenit de Biserica Ortodoxă în data de 15 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.