Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Râde ciob de oală spartă! Olanda se opune intrării României în Schengen, dar la ei a fost descoperit un laborator de droguri; producea 200 kg de cocaină/zi

getty
cocaina

Poliţia olandeză a anunţat marţi că a descoperit cel mai mare laborator de cocaină găsit vreodată în ţară, relatează dpa. Laboratorul - descoperit într-un grajd de cai reamenajat în oraşul Nijeveen, în apropiere de graniţa cu Germania - producea în jur de 200 de kilograme de cocaină pe zi, potrivit unui comunicat al poliţiei, relatează Agerpres. Situația este cu atât mai hilară cu cât Olanda se opune ca România să între în spațiul Schengen și invocă  „regulile statului de drept și ale democrației”.

"Acesta este cel mai mare laborator de cocaină descoperit vreodată în Olanda", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei. "Era o producţie enormă", a mai spus el.  Poliţia a estimat că valoarea producţiei zilnice se ridica în jurul sumei de 4,5 milioane de euro (5,3 milioane de dolari).

Şaptesprezece persoane au fost arestate, dintre care 13 erau columbieni. Circa 100 de kilograme de droguri, precum şi mii de litri de substanţe chimice, au fost confiscate. Laboratorul în cauză era o "spălătorie de droguri", în care cocaina era "spălată" de pe haine, potrivit poliţiei. Pentru contrabanda cu droguri, acestea sunt dizolvate într-o soluţie care este apoi îmbibată în ţesături înainte de a fi exportate. Cocaina este apoi "spălată" de pe material cu ajutorul unor chimicale speciale la sosirea în laborator, unde substanţa este apoi pregătită pentru vânzare. În timpul altor două raiduri la depozite în oraşele Apeldoorn şi Elshout, poliţia a descoperit 120.000 de kilograme de haine care fuseseră folosite pentru transportul cocainei. Poliţia a afirmat că sunt posibile şi alte arestări.

Olanda se opune României

Premierul olandez Mark Rutte, aflat la Sibiu în 2019 pentru a participa la summitul informal al liderilor UE, a declarat că România va putea intra în spațiul Schengen după ce va începe să respecte valorile democrației și ale statului de drept, relatează Mediafax. Întrebat când consideră că România va fi pregătită pentru a fi admisă în spațiul Schengen, Rutte a declarat că acest lucru se va întâmpla când va începe să se conformeze "tuturor regulilor statului de drept și ale democrației". "România va fi admisă când vă veți conforma tuturor regulilor statului de drept și ale democrației. Deocamdată, nu mergeți în direcția corectă", a afirmat oficialul olandez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.