Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Rade lumea, doamna Kovesi'. Expertiza tablourilor lui Valcov, mai scumpa decat operele in sine

darius valcov catuse

Subiectul tablourilor care ar apartine fostului ministru Darius Valcov a facut valva in presa si in randul opiniei publice. Insa usor, usor, 'comoara lui Ali Baba' ascunsa prin pereti si cavouri se dovedeste a fi neimpresionanta. Daca la inceput se vorbea de opere in valoare de milioane de euro, acum valoarea estimata a acestora abia de se ridica la 200.000 de euro.

Mai mult decat atat, expertiza pe care DNA urmeaza sa o faca asupra tablourilor pentru a le autentifica ar putea fi mai scumpa decat operele in sine, potrivit unui expert. Daca aceasta apreciere se va dovedi adevarata - 'rade lumea, doamna Kovesi', cum ar spune jurnalistul Mircea Badea.

“Lucrările de Picasso sunt nişte xilogravuri, cu un tiraj de 75-100 de bucăţi. O chestie din asta face 200-300 de euro. Lucrarea de Renoir este o eboşă, o schiţă. Valorează cât a dat pe ea. Vă daţi seama că dacă s-a lucrat în licitaţie, s-au bătut cumpărătorii pe ea, deci ăsta e preţul.

Sunt lucrări de Renoir care se vând şi cu 50.000 de euro, dar şi cu câteva milioane de euro. Dar asta este o eboşă accesibilă colecţionarului român. (...) Lucrările româneşti prezentate ca fiind ale fostului ministru Vâlcov sunt cumpărate, probabil, de la case de licitaţie precum Alis, Artmark sau de unde le-o fi cumpărat.

Iar preţurile sunt mici, pentru că, în ultimii ani, pictura românească s-a dus în jos de tot din cauza lipsei de cumpărători”, spune expertul de artă Mihai Covaci, administratorul European Art Gallery.

Covaci spune că expertiza ar putea să coste mai mult decât tablourile în sine, pe care le estimeaza la cateva sute de mii de euro.

"Sigur că da, expertiza pe aceste câteva xilogravuri de Picasso ar putea costa, de pildă, mai mult decât lucrările în sine. Un astfel de Picasso (n.r. - o xilogravură, o litografie) nu costă mult", a declarat expertul de arta pentru ziarulring.ro

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.