Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Banciu, ironic după condamnarea lui Darius Vâlcov: 'Nouă nu ne miroase a bine. Miroase a pușcărie și tocmai de asta nu ne miroase deloc a bine'

Radu Banciu

Radu Banciu a comentat, în ediția de marți seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, condamnarea de 6 ani și jumătate de închisoare cu executare primită într-un alt dosar de corupție de Darius Vâlcov, „eminența cenușie” din spatele ultimului program de guvernare al PSD și fost consilier al Vioricăi Dăncilă pe vremea când era premier.

„Darius Vâlcov, fostul primar al Slatinei, care colecționează suspendările, atrocitățile, vulgaritățile, dar și condamnările în primă instanță. Totuși, lucru rar, lucru aproape inimaginabil pentru o democrație. Este, totuși, punctul forte al lui Darius Vâlcov. El acumulează sentințele nedefinitive, fără ca vreodată acestea să ajungă să-l trimită la pușcărie. Deci este un colecționar numai de verdicte în primă instanță, după care probabil le mototolește, le bagă într-un sertar, nu mai aflăm ce se întâmplă. El care avea deja o condamnare de 8 ani de pușcărie, ei, bine, astăzi a mai primit una pentru luare de mită, iarăși acuzat de DNA că ar fi primit comisioane de la oamenii de afaceri. Adică nu mai există niciun dubiu asupra faptului că miroase a pușcărie în jurul lui ca Berilă. Ei, bine, a mai luat șase ani de pușcărie, dar tot așa, fără condamnare definitivă. Acum ne întrebăm, oare va exista vreodată și pasul acesta sau se vor prescrie, ajunse în primă instanță nu vor ajunge niciodată mai departe aceste condamnări? Că nouă nu ne miroase a bine. Miroase a pușcărie și tocmai de asta nu ne miroase deloc a bine”, a declarat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

Ion Cristoiu TOARNĂ SARE PE RANĂ: De ce nu se anulează alegerile din toamnă dacă cresc infectările

Jurnalistul a amintit că Darius Vâlcov a mai fost condamnat la închisoare cu executare într-un alt dosar de corupție. Dacă marți Tribunalul Gorj l-a găsit vinovat în primă instanță pentru instigare la luare și dare de mită, în februarie 2018 Înalta Curte de Casație și Justiție îi dădea o sentință de 8 ani, pentru trafic de influență, spălare de bani și operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcțiile ocupate.

„Este găsit vinovat, de exemplu, pentru o mită de 6,2 milioane de lei într-un alt dosar penal. A primit opt ani de detenție efectivă pe data de 8 februarie 2018. Cum Dumnezeu? A luat 8 ani, fraților, de pușcărie cu executare în februarie 2018. Noi suntem aproape la sfârșitul lui iulie 2020 și nu s-a mai întâmplat nimic în dosarul acela. Păi, ce justiție e asta? Între timp a mai luat șase ani. Deci 14 ani, practic, ar putea să facă cu executare. Vorba amicilor de la Kamikaze, asta ar însemna o contopire care ar da din 14 ani, ar sări cumva bilele acelea, iar ieși cumva trei ani și după 10 luni e liber. Maximum, dar să ne bucurăm și pentru alea, că deocamdată nu există”, a mai spus Radu Banciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.