Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Budeanu, patronul CANCAN, eliberat de DNA pentru o cauțiune uriașă / SURSE

Radu Budeanu

Radu Budeanu, patronul CANCAN, a fost pus sub control judiciar de DNA, însă i s-a stabilit o cauțiune uriașă. Omul de afaceri trebuie să plătească 2.000.000 de lei, o sumă record pentru un om de afaceri. El are termen 48 de ore pentru a achita suma.

Interesant e că, în același dosar, la începutul lunii, și Elena Udrea a fost pusă sub control judiciar tot pentru o cauțiune uriașă de 5.000.000 de lei.

Radu Budeanu este suspectat că ar fi implicat într-un dosar de trafic de influență. În același dosar sunt implicați Elena Udrea și Bogdan Buzăianu.

Citește și: Stelian Tănase: Klaus Iohannis e păpușarul șef, Cioloș e o jucărie în mâinile lui

În cursul zilei de astăzi, omul de afaceri a fost ridicat de DNA și adus la audieri în al treilea dosar deschis pe numele Elenei Udrea. Potrivit procurorilor, Radu Budeanu ar fi fost folosit ca intermediar pentru plata unei așa-numite mite de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu către fostul ministru al Dezvoltării.

În acest dosar, Elena Udrea este cercetată pentru că i-ar fi cerut lui Bogdan Buzăianu cinci milioane de dolari pentru a interveni în favoarea afacerilor cu energie ale omului de afaceri. Acesta ar fi plătit 3,8 milioane de dolari și ar fi cedat o creanță în valoare de 900.000 de dolari, bani pe care Bogdan Buzăianu trebuia să-i recupereze de la acționariatul cotidianului Evenimentul Zilei, spun anchetatorii.

Citește și: Carmen Iohannis vorbește în locul soțului său

Pentru că aceștia nu au avut banii necesari pentru a plăti această sumă, Elena Udrea ar fi devenit, prin intermediari, proprietar al ziarului. Unul dintre intermediari ar fi Radu Budeanu, audiat la această oră de procurori.

În urmă cu o lună, procurorii DNA au percheziționat sediul Cancan TV. Procurorii au luat mai multe documente şi alte probe, într-un dosar de spălare de bani şi trafic de influenţă.

Citește și: Tiberiu Nițu face noi precizări despre plecarea sa de la Parchetul General

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.