Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Budeanu, patronul Cancan, pus sub control judiciar

budeanu_07065300

Fondatorul Cancan, Radu Budeanu, a fost plasat în control judiciar pe cauțiune, el fiind nevoit să achite suma de 2 milioane de lei.

Surse judiciare citate de Mediafax precizează că banii trebuie plătiți în termen de 48 de ore, dar Budeanu poate contesta decizia în termen de 24 de ore. Decizia a fost luată de procurori miercuri seara, după ce Budeanu a fost adus de pe aeroportul Otopeni pentru audieri.

UPDATE 11.oo: Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție anunță printr-un comunicat de presă că au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune (2.000.000 lei), pe o durată de 60 de zile începând de la data de 18 noiembrie, față de Radu Budeanu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: trafic de influență, în formă continuată, spălare de bani.

Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora în vara anului 2010, Elena Udrea în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului și membru la Guvernului și de persoană cu funcție de conducere în cadrul unui partid politic, având influență asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediul lui Radu Budeanu, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de omul de afaceri derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.

În același context, la sfârșitul anului 2011, Radu Budeanu a primit de la același om de afaceri o parte din suma de bani pretinsă de Elena Udrea.

La începutul anului 2012, în scopul menționat mai sus, inculpatul Budeanu Radu Ioan i-a remis inculpatei Udrea Elena Gabriela suma de 3.800.000 USD primită de la omul de afaceri și i-a înlesnit preluarea unei creanțe de 900.000 de euro pe care una din firmele controlate de omul de afaceri o deținea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acțiunile la o societate comercială cu activitate în mass media.

Pentru a ascunde adevăratul beneficiar al creanței de 900.000 de euro, și implicit adevăratul proprietar al firmei respective cu activitate în mass media, inculpatul Budeanu Radu Ioan a facilitat inculpatei Udrea Elena Gabriela încheierea unui contract de novație cu schimbare de creditor, între firma omului de afaceri și o altă societate recomandată de inculpata Udrea Elena Gabriela.

UPDATE 10.20: Radu Budeanu a recunoscut în timpul audierilor că i-ar fi oferit Elenei Udrea mită în valoare de 3.8 milioane de dolari, potrivit Digi24.

Se pare că acesta este implicat, alături de Dan Andronic şi omul de afaceri Bogdan Buzăianu în dosarul Hidroelectrica al Elenei Udrea.

Potrivit DNA, Elena Udrea ar fi primit mită de la un om de afaceri 3,8 milioane de dolari şi o creanţă de 900.000 de euro pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vanzare - cumparare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.