Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Tudor aruncă BOMBA în dosarul eratei de la referendumul din 2012

radu tudor

Radu Tudor aruncă bomba în dosarul eratei de la referendumul din 2012 și anunță că ancheta redeschisa de Parchetul General la cererea Inaltei Curti de Casatie si Justitie in legatura cu erata CCR care l-a salvat pe Traian Băsescu de la demitere in August 2012 are elemente de noutate absoluta, unele fiind de-a dreptul explozive.

Citește și: SURPRIZĂ Cine îi cere lui Victor Ponta să-și dea demisia

”Le voi enumera pe rand :

1. Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie a ridicat de la sediul Curtii Constitutionale TOATE documentele in legatura cu referendumul din 29 Iulie 2012, de la aprobarea consultarii populare pina la erata redactata cu multe semne de intrebare in privinta legalitatii

Citește și: Avertisment de la Bruxelles pentru Victor Ponta: Vei da socoteală!

2. Trei judecatori ai Curtii Constitutionale au declarat ca nu au avut cunostinta despre redactarea eratei in numele CCR, ceea ce reprezinta un abuz grav si o ilegalitate cu certe consecinte penale pentru cei care au savarsit-o. Cei trei judecatori sunt : Acsinte Gaspar (audiat azi la PICCJ), Tudorel Toader si Ion Predescu. Cele trei declaratii confirma caracterul conspirativ si dubios al redactarii eratei pentru salvarea lui Basescu. Tot azi a fost audiata si fosta judecatoare CCR Aspazia Cojocaru, cea care a facut un joc ciudat in lunile iulie-august 2012. Acsinte Gaspar a reafirmat azi la Parchet : “Eu am aflat de la televizor despre erata, desi eram judecator CCR!”.

Citește și: Liviu Dragnea, chemat de urgență la Victor Ponta la Istanbul/ video

3. Procurorul de caz este Laura Gheorghe, o apropiata a Cameliei Sutiman, cea care a tinut la sertar cererea ICCJ de redeschidere a dosarului eratei, din August 2014 pina in prezent. Procurorul i-a audiat deja si pe Adrian Toni Neacsu, fost membru CSM, care a declarat : “Nu este un zvon. Este o realitate… Era vorba pur si simplu de aparatul tehnic pus sa lucreze la ore tarzii din noapte pentru aceste acte… Existau in CSM niste voturi aranjate la dispozitia unei persoane inalte in stat, presedintele Romaniei de atunci”. Si actualul membru CSM Horatius Dumbrava – care a confirmat implicarea suspecta a conducerii CSM in salvarea lui Basescu in 2012 – a fost deja audiat la PICCJ.

Citește și: 'Bravo Udrea! Santaj reusit!' Cum a reusit Udrea sa fie eliberata

Dosarul eratei CCR se contureaza deja ca avand atat indicii temeinice cat si probe in legatura cu infractiunile savarsite de anumite persoane din CCR si CSM pentru salvarea ilegala de la demitere a lui Traian Băsescu in 2012.

Citește și: Vești de la Istanbul: Victor Ponta nu mai poate conduce Guvernul

Cariera manageriala si de magistrat a procurorulul general Tiberiu Nițu dar si a procurorului de caz Laura Gheorghe depind total de solutia ce va fi data in acest dosar, ce are deja o solutie tip avertisment din partea Inaltei Curti de Casatie si Justitie.”, scrie Radu Tudor pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.