Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Tudor, veste groaznică pentru turiștii de la Marea Neagră: ce se întâmplă, după explozia minei marine

www.agerpres.ro
radu tudor

Analistul militar Radu Tudor susține că explozia minei marine de la Costinești nu este deloc o surpriză, iar turiștii din România se pot aștepta oricând la un nou incident de acest tip. Analistul susține că Rusia a umplut Marea Neagră cu astfel de mine marine, iar curenții din Marea Neagră îi pot aduce în orice zonă a litoralului.

Citește și: Alertă în Costinești! O mină marină ar fi explodat - O a doua mină, semnalată ca plutind în zonă / VIDEO (UPDATE)

"Astfel de incidente au existat și vor mai exista. Au fost amplasate mine marine în fața porturilor ucrainene, pentru a împiedica invadatorii ruși. Furtunile sau curenții marini pot desprinde aceste mine din ancorajul lor și, din zona bazinului de nord al Mării Negre, minele ajung în apele litorale românești. Important este ca aceste mine să nu ajungă în zonele foarte populate ale țărmului românesc.

Trebuie să înțeleagă populația că, în condițiile în care Rusia a transformat Marea Neagră în zonă de război, sunt posibile și astfel de incidente. Dacă mina a explodat în larg, fără să producă victime, este cea mai importantă veste", a spus, la Antena 3 CNN, analistul militar Radu Tudor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.