Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raețchi o ia la întrebări pe Carmen Dan în legătură cu studiile universitare: 'Funcția de ministru vă obligă să dați dovadă de integritate'

Raetchi

Deputatul liberal Ovidiu Raețchi, vicepreședinte al Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților, a transmis o scrisoare deschisă ministrului de Interne, Carmen Dan, în care i-a solicitat acesteia să ofere explicații publice privind modalitatea în care și-a obținut diploma de licență și masterul pe care l-a absolvit la ASE:

“Stimată doamnă Carmen Dan,

Recent, în spațiul public, ca urmare a unor dezvăluiri făcute de revista Newsweek, au apărut suspiciuni asupra diplomei de licență pe care ați obținut-o în urmă cu mai mulți ani, la un deceniu de la absolvirea liceului. Având în vedere faptul că sunteți o persoană publică și funcția de ministru vă obligă să dați dovadă de integritate și să fiți un exemplu, sunt surprins că până în acest moment nu ați oferit explicații publice în legătură cu aceste suspiciuni, in ciuda insistentelor presei De aceea, pe această cale, vă ofer posibilitatea de a răspunde punctual la câteva întrebări pertinente și legitime privind obținerea diplomei de licență și a celei de master, așa cum reies din investigația jurnalistică:

Raluca Prună, reacție dură după decizia CCR: 'E ziua căderii noastre în istoria tristă post comunistă'. Fostul ministru vorbește despre suspendarea lui Iohannis

1. Dacă Universitatea Ecologică din București a obținut autorizarea provizorie de funcționare în 1995, cum se explică faptul că, potrivit propriului CV, ați început cursurile la Facultatea de Drept, fără frecvență, a acestei universități în 1994?

2. Conform CV-ului dumneavoastră, în perioada 2003-2004 ați efectuat cursurile unui program de master la Academia de Studii Economice. Ce program masteral ați absolvit la Academia de Studii Economice și care a fost forma de studii pe care ați urmat-o? Aceasta informatie este practic inaccesibila pentru public.

Mii de angajați din sistemul de ordine publică, care au studiat ani întregi în mod cinstit, respectând toate regulile, așteaptă să răspundeți la aceste nelămuriri legitime în privința parcursului dumneavoastră academic. O persoană care garantează tocmai aplicarea regulilor trebuie să fie prima care dovedește că ea însăși nu le încalcă”, se arată în scrisoarea deschisă transmisă de Ovidiu Raețchi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.