Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat a explicat de ce dispozitivele iPhone nu primesc mesajele Ro-ALERT

playtech.ro
ro-alert

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, spune că posesorii de telefoane iPhone care nu primesc mesajele Ro-ALERT trebuie să bifeze manual din secțiunea notificări primirea acestor mesaje, potrivit Mediafax.

„La iPhone, se intră pe notificări și se merge jos de tot unde există secțiunea Alerte guvernamentele și unde toate segmentele trebuie bifate pe verde, să nu fie închise. Dacă sunt închise, nu se primesc mesajele pe aceste telefoane”, a explicat, pentru MEDIAFAX, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

De altfel, aceeași explicație este oferită pe site-ul Apple pentru posesorii de iPhone și Apple Watch.

Îndrumări vin și din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). În cazul în care secțiunea „Alerte guvernamentale” nu apare la „Notificări” pe dispozitivele iPhone, atunci posesorii acestor dispozitive trebuie să facă un update al softului, porivit reprezentanților IGSU.

Citește și: Victor Ponta iese la atac după ieșirea nervoasă a lui Ludovic Orban: 'Ambele sunt tratate în bătaie de joc'

Populaţia a fost avertizată, joi noapte, prin sistemul de urgenţă Ro-ALERT cu privire la incendiul de pe Şoseaua Fundeni, fiind sfătuită să ocolească zona şi să se adăpostească în cazul în care se află în apropiere. Însă unii bucureșteni nu au primit alerta.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență București Ilfov au precizat că alerta de joi seară a fost trimisă pentru toată zona administrativ-teritorială a municipiului București și pentru localitatea Dobroiești.

RO-ALERT este un sistem care permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență, conform prevederilor legale.

Sistemul RO-ALERT este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

RO-ALERT este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale, ca urmare a Ordonanței de urgență nr. 72 din 5 octombrie 2017, potrivit datelor oficiale furnizate de IGSU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.