Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat confirmă afirmațiile secretarului general al Guvernului, cel care a spus că nu mai sunt locuri la ATI: 'Poate că la un anumit moment, în unele zone'

Inquam Photos / George Calin
Raed Arafat

Raed Arafat a spus, la Digi24, referindu-se la postarea secretarului general al Guvernului care a afirmat că „toate paturile de la ATI sunt ocupate”. că nu e neapărat așa, pentru că situația diferă de la zonă la zonă: „Poate că la un anumit moment în unele zone, da”, relatează MEDIAFAX.

„Toate paturile sunt ocupate la acest moment, poate că la un anumit moment în unele zone, da, dar nu aș zice că pe plan național. Poate în București, la un moment dat ajungem la paturi complet ocupate, poate chiar în momentul ăsta. Asta nu înseamnă că în altă zonă a țării nu găsesc locuri de terapie intensivă. Depinde de distanță și depinde de dinamică. Sunt județe care anunță că au ajuns la ocuparea tuturor paturilor, și atunci căutăm în alte zone în care mai avem paturi libere”, a spus Raed Arafat.

Citește și: Marcel Ciolacu a explodat la adresa lui Ludovic Orban: ‘V-aţi bătut joc de oameni! Aţi scos bătrânii care muncesc din greu în frig şi ploaie cu deciziile voastre aberante’ .

Acesta a adăugat că există acum în jur de 300 de ventilatoare libere: „319, ca să fiu mai precis. Acum problema cu aceste venilatoare... unele poate că sunt în secții de pediatrie sau de obstetrică, dar unele se pare că au o problemă de personal. În unele situații avem personal care s-a îmbolnăvit și este în izolare la domiciliu, avem anesteziști care s-au îmbolnăvit și acum lucrăm să vedem unde mai putem trimite personal”.

Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a scris, marți, pe Facebook, că măsurile „aparent nepopulare” pe care le-a luat Guvernul Orban sunt „din respect pentru viața medicilor și a oamenilor”.

Citește și: Stelian Tănase îl desființează pe primarul Brașovului, Allen Coliban, după ce a mințit în CV: Este un impostor, pur și simplu – un mare mincinos.

„Toate paturile ATI sunt ocupate, medicii sunt obosiți, personalul medical este epuizat. Nu vrem să ajungem în situații disperate, de aceea Guvernul Orban alege să salveze vieți în detrimentul populismului ieftin. Alternativa, spun era să lăsăm oamenii să se îmbolnăvească și să supraviețuiască cine poate. Dar este asta ceva ce putem avea pe conștiință? Nu. De aceea, oricât de neplăcute sunt noile măsuri, ele trebuie respectate pentru că orice român are dreptul la viață și la sănătate”, a scris Tănase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.