Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat EXPLICĂ de ce ÎPS Pimen a fost înmormântat cu MII de oameni, în vreme ce românii și-au luat decedații în saci și i-au îngropat cu restricții

Peste o mie de români au murit după ce s-au infectat cu coronavirus. Autoritățile au interzis autopsiile și i-au declarat morți de coronavirus. Rudele lor i-au luat acasă în saci de plastic și i-au îngropat la înmormântări restrânse. Motivul? Autoritățile susțin că trupurile morților sunt contagioase, însă boala se transmite prin sistemul respirator și salivă, motiv pentru care suntem obligați să purtăm măști, iar morții....nu mai respiră.

Însă, de coronavirus a murit și ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei, la a cărui înmormântare au participat mii de oameni. Permisiunea a venit chiar de la șeful DSU Raed Arafat, care a considerat că o astfel de derogare se impune. Cât despre cei peste o mie de morți care au fost îngropați în condiții speciale, ei bine, ei erau simplu oameni.

„Este solicitarea personală a Mitropolitului Moldovei și Bucovinei. E foarte greu să refuzi când e vorba de așa ceva… Dar s-a acceptat ceva minimal, care să respecte toate regulile. Noi am acceptat în ideea că, fiind o personalitate bisericească, n-ai cum să nu accepți. Însă acceptul nostru a fost fără vreo excepție la partea de sănătate publică. Ce am dat a fost cu respectarea distanțării sociale, cu purtarea măștii. Dacă s-au încălcat regulile la fața locului, asta nu mai ține de noi. S-a dat un document pe baza unei analize făcute de INSP. Noi nu dăm de capul nostru”, a declarat Raed Arafat pentru Recorder.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.