Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat explică de ce zeci de pompieri au fost răniți în explozia cisternei de la Crevedia: Stingeau casele care au luat foc

raed arafat

Șeful DSU Raed Arafat explică de ce zeci de pompieri care au intervenit la Crevedia au fost răniți. Arafat spune că pompierii au un risc imens în meseria lor și că cei care au fost răniți interveneau la stingerea unor case care au luat foc.

"Pompierii care stăteau în așteptare nu stăteau la răcit. Aveau case de stins, pompierii care au intervenit acolo erau la case, nu există intervenții cu risc la pompieri. Cine crede că există nu are idee. Nu pot să mă iau eu de pompieri cum au acționat robotul care detectează scurgerile. Comandantul acțiunii din momentul în care am ajuns am fost eu, dar acolo erau inspectori șefi pe București și Ilfov, dar și din Dâmbovița. Asta nu înseamnă că putem spune că coordonatorii au acționat sau au coordonat greșit. Pompierii au făcut intervenția lor conform procedurilor, dar modul în care s-a intervenit după primele incendii a fost unul corect. Nu s-a pus problema să stingă integral incendiul, fiindcă trebuia să stingă focul la case și să prevină extinderea.

Parchetul poate să cheme la audiere. Vă aduceți aminte ce discuții au fost cu presa la fața locului să se îndepărteze fiindcă puteam avea și victime dintre ei," a spus Arafat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.