Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat îi răspunde șefului Corpului de Control al premierului: Nu înțeleg!

raed arafat

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății și coordonator ISU, Raed Arafat, susține că nu înțelege ieșirea publică a șefului Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, cel care a spus că autoritățile sunt zero, în cazul unui cutremur major.

"Sincer, sunt îngrijorat. Nu am înţeles acea afirmaţie. În primul rând, că noi am comunicat, iar prima informare pe aplicaţia telefonică a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a fost la ora 3 dimineaţa. Oamenii trebuie să aibă încredere în instituţiile statului. Noi ne bazăm pe încrederea oamenilor", a explicat, pentru News.ro, dr.  Raed Arafat.

Citește și: Șeful Corpului de Control al premierului, reacție vehementă: Instituțiile sunt ZERO!

El a mai spus că orice conferinţă la care participă are un rol bine definit.

"Dacă o persoană crede că noi mergem la o conferinţă ca să ne «umflăm muşchii», atunci rog acea persoană să vină cu noi şi să vadă ce facem. Statul face tot posibilul pentru ca, în cazul unor catastrofe, să poată salva cât mai multe vieţi. Avem mai multe parteneriate internaţionale pentru pregătirea medicilor pentru situaţii de urgenţă. Mai mult, în acest an vor veni şi primele echipamente pentru căutare şi salvare la cutremur. Acestora li se adaugă programul de educare lansat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), prin Departamentul Situaţiilor de Urgenţă (DSU) şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU)", a adăugat Arafat.

Citește și: S-a demarat PLANUL 'Iohannis președinte-jucător' în laboratorul Cotroceniului

Citește și: EXCLUSIV STENOGRAME PSD: Eu fac listele! NU vreau partide în partid!/ AUDIO

Citește și: În anii 2000 rupea topurile, acum întoarce doar un scaun la Vocea României

Citește și: Răsturnare de situație în Dosarul lui Băsescu: Gabriela Firea își retrage plângerea

Vezi și: Gabriel Liiceanu, atac la Klaus Iohannis: este INIMAGINABIL!

Şeful Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, a comentat, sâmbătă, pe Facebook, modul în care s-au comportat instituţiile statului din punctul de vedere al comunicării în cazul cutremurului de sâmbătă noaptea, afirmând că nu şi-au făcut treaba corespunzător, la fel ca şi posturile de televiziune, care difuzau reluări şi nu au liniştit populaţia.

"IGSU - 0 (zero). Televiziunile de ştiri - 0 (zero). Institutul de Fizică a Pământului - 1 (unu) - a «crăpat» site-ul, iar comunicarea pe paginile de socializare s-a limitat la Twitter! Concluzia preliminară: instituţiile statului român au note maxime la simpozioane şi umflat muşchii, dar nu vă bazaţi pe ele când va lovi un mare cutremur. Mass-media şi mai ales televiziunile sunt odioase: ore întregi nici măcar nu au oferit vreo informaţie elementară despre cutremur şi nu au liniştit oamenii", a scris oficialul guvernamental, la scurt timp după producerea cutremurului.

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 s-a produs, sâmbătă, la ora 2.11.20, în zona Vrancea, la o adâncime de 91,6 kilometri, potrivit INFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.