Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat, îndemn pentru pacienții care vor să meargă la Urgențe: 'Pot fi rezolvaţi în altă parte. Vin în UPU pentru că e mai uşor'

www.presagalați.ro
Raed Arafat

Într-un interviu acordat pentru Radio România Actualități Raed Arafat le recomandă pacienților să se adreseze mai întâi medicului de familie și abia apoi să meargă la urgențe atunci când au probleme.

Citește și: Poliția Română, primele rezultate OFICIALE ale cercetărilor de la locul morții lui Răzvan Ciobanu

„Există un grup din pacienţii care vin în UPU care puteau să fie rezolvaţi şi pot fi rezolvaţi în altă parte. Vin în UPU, pentru că e mai uşor sau pentru că este mai greu să acceseze medicul lor de familie sau pentru că vor un serviciu rapid, care să le rezolve o problemă şi să plece la lucru sau acasă. Avem urgenţă percepută şi urgenţă reală. Pentru orice persoană laică, o durere apărută acut este o urgenţă şi acest lucru e de înţeles şi poate să o determine să meargă la UPU, este de înţeles, dar medicul când vede persoana respectivă şi o triază pe un cod verde sau albastru sau alb, atunci într-adevăr înseamnă că medicul a înţeles despre ce e vorba, dar nu pune viaţa în pericol. Poate că este o problemă care din punctul de vedere al medicului se tratează, dar nu necesită o intrare imediată şi o îngrijire imediată, când are el celelalte tipuri de cazuri”, a spus Raed Arafat.

Medicul a mai adăugat că unele persoane exagerează simptomele, pentru a veni mai repede salvarea sau pentru a trece cu targa direct în camera de examinare a Unității de Primiri Urgențe. Acest fapt poate duce la pierderea unei persoane care este urgență și a cărei viață este pusă în pericol. De aceea numărul 112 ar trebui apelat doar atunci când este nevoie și trebuie rezervat doar persoanelor care au nevoie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.